lauantai 31. elokuuta 2013

Loppusaldo 61


Syyskuu on viikonloppuna alkamassa, joten on aika summata kesällä käytyjen museoiden määrä. Loppusaldo on 61, hieman enemmän kuin kesäkuussa ajattelin. Kari Hintsala alkujaan sadasta museosta kirjoittaessaan käytti vertailukohtana takavuosien kirjaksikin (Sata naista. Gummerus 2008) päätynyttä blogisuosikkia Teppo M:ää ja hänen sata naista vuodessa vetoaan. Teppo M. hävisi vetonsa ja jäi 42:een naiseen. Viimeisessä merkinnässään hän oli mukana synnytyksessä.

Vaikka museoissa kiertelyni on ollut suurelta osin suunnittelematonta ja henkilökohtaisista intresseistä lähtevää, niin päätynen kuitenkin kirjoittamaan jonkinlaisen loppuyhteenvedon näkemästäni. Kesän mittaanhan suomalainen museolaitos ja eritoten museovirasto ovat tulleet yleiseksi keskustelun aiheeksi. Eilen Kultakuumeessa asiasta olivat keskustelemassa museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet ja Suomen museoiden liiton pääsihteeri Ilkka Levä. Museot on mielletty pysyvyyden tyyssijoiksi, mutta onko niin jatkossa?

Se vaatii vielä pohdintaa. Nyt vuorossa lompakkoon jääneitä pääsylippuja.
6 kommenttia:

Mari J kirjoitti...

Hauska idea - siis pääsyliput. Minä aion vielä jatkaa. Lasken koko vuoden museot. Talvella niitä ei paljon tule, sillä vain isommat museot ovat avoinna kesän ulkopuolella. Sitä paitsi syksyn alkaminen on tarkoittanut myös sitä, että ei ole ehtinyt kirjoittaa vielä kaikista kesän kohteista. Joka tapauksessa kiitos, museovierailuistasi on ollut todella mielenkiintoista lukea. Otetaanko ensi vuonna uusiksi?

Reijo Valta kirjoitti...

Aion museoissa käydä jatkossakin ja kirjoittaa niistä, mutta nyt syyskuussa tiedossa olevat museokäynnit ovat luonteeltaan niin erilaisia ettei haaste niihin oikein sovi. Siksi siis oli sopiva hetki summata käynnit.

Tilastojen mukaanhan Suomessa on n. 1150 museota, joten kyllä niissä käymistä riittäisi. Voisi hyvin ensi kesänä uusiksi ottaa.

Kari Hintsala kirjoitti...

Hienoa, Reijo ja Mari! Ja Kaisalle kiitos käsitteen "museohuntti" lanseeraamisesta. :-) Omien kesämatkojeni museot saavat odottaa vuoroaan syksyyn ja talveen. Pääsylippuja hamstraan itsekin, niistäkin saisi blogiin jotain.

Reijo Valta kirjoitti...

Vaimo ei aina ymmärrä haluani säilyttää kaikenlaisia lippuja ja lappuja. Niin kuin pääsylippuja tai kuitteja. Kiittelee kyllä kirjanpitoja tehtäessä, että kaikki on tallella :)

Valto Ensio kirjoitti...

Kekkosella käynti oli tietekin kallein eikä edes kahveja samaan rahaan tarjottu?

Reijo Valta kirjoitti...

Koko kahvila oli Lepikon torpalta lopetettu, ei kofeiinijuomaa edes maksulla saanut.

Kympin lippu oli perhelippu, neljä henkeä sillä samalla pääsi paikat tarkastamaan. Hieman kalliimmat liput Lepikon torpalla oli kotiseutumuseoihin verrattuna, vitosen muistaakseni yksittäiseltä aikuiselta perivät. 0-3 euroa oli tavallinen taksa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset