torstai 15. elokuuta 2013

Pakkala-kirjallisuuspalkinto Pia Ronkaiselle


Eilen alkaneilla Oulun Muusajuhlilla jaetun Pakkala-kirjallisuuspalkinnon sai Pia Ronkainen. Palkinnon jakaneet Oulun kirjailijaseura ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste kiittelivät Ronkaista erinomaisesti alkaneesta kirjailijanurasta. Esikoisteos Runoromaani (ntamo 2010) yhdisteli kirjallisuuden eri lajeja runoproosaksi. Sen jälkeen ovat ilmestyneet teokset Tango (ntamo 2012), ja tänä vuonna julkaistut Äären ympärillä on kylmä muuri (Impressio) ja Välitiloja (Nispero).

Pakkala-palkinto on jaettu kaksi kertaa Nuori Pakkala -nimisenä. Ensimmäinen jaettiin yläkoululaisille järjestetyn kirjoituskilpailun perusteella, viime vuonna palkinnon sai Miki Liukkonen. Tänä vuonna Pakkala-palkinto oli tuhat euroa.

Palkinnon jakoivat Muusajuhliin kuuluvalla Tuli&Savu-klubilla läänintaitelija Tuomo Heikkinen ja kirjailijaseuran puheenjohtaja Pauliina Vanhatalo.1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Virallinen palkinnon perustelu oli seuraava: "Tyrnävän Haurukylä pitää huomassaan poikkeuksellisen lahjakasta ja ilmaisussaan laaja-alaista runoilijaa. Jo esikoisteoksessaan Runoromaani (ntamo 2010) Ronkainen rikkoi lajityyppien raja-aitoja - teos määritellään runoproosaksi. Tango (ntamo 2012), Äären ympärillä on kylmä muuri (Impressio 2013), ja nyt neljäs ja uusin teos, oululaiselta Nispero-kustantajalta ilmestynyt Välitiloja (2013), ovat kukin itsenäisiä, oman äänen löytäneitä ja vahvoja näyttöjä monipuoliselta tekijältä."

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset