keskiviikko 21. elokuuta 2013

Takakansisuosittelija


Olen unohtanut kehua, että tänne blogiini kirjoittama sarjakuva-arvio on kelvannut suositukseksi sarjakuva-albumin takakanteen. Abel Lanzacin ja Christophe Blainin Ulkoministeriön toisessa osassa kerrotaan ensimmäisestä osasta kirjoitetun muun muassa näin:

"Blain ja Lanzac onnistuvat luomaan uskottavan ja nautittavan kuvan ja kuvauksen maailmanpolitiikan huipulta. (…) ministerin paikalle on helppo kuvitella Alexander Stubb.”

– Reijo Valta, Pois työpöydältä -blogi
Noin kirjoitin ja edelleenkin olen samaa mieltä. Ensimmäisen osan osalta. Toisessa osassa Lanzacin ja Blainin ulkoministeri kiertää kokouksissa, neuvottelee kriisien ratkaisemiseksi ja edustaa ennen kaikkea Ranskaa, jolloin suomalaisen ulkoministerin kuvitteleminen samaan asemaan ei suju yhtä kivuttomasti. Ensimmäisessä osassa kuvattiin enemmän ministeriön sisäistä toimintaa, ministerin ja virkamiesten välisiä suhteita.

Sarjakuvan toinenkin osa on uskottava ja nautittava. Työ vie päähenkilönä olevan ministerin puheenkirjoittajan mukanaan... 

Tämä kirjoitus oli kuluttajavalistusta.


3 kommenttia:

Mustis kirjoitti...

Hieno juttu:)

Reijo Valta kirjoitti...

Joka leikin alkaa, sen kestäköön. :)

Kirjoitustapani on sellainen, että siitä on vaikea lyhyitä nasevia poimintoja tehdä. Tässäkin lainaaja on ollut vaikeuksissa...

Kari Hintsala kirjoitti...

Itse löysin kerran messuilta kirjan, jonka takakannessa oli lainattu yhden sanan verran Agricolaan kirjoittamaani arvostelua. :-)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset