sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Järvenpäälle sakkoja matu-lauluista


Kesäkuun lopulla Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Jussi Järvenpään kiihotuksesta kansanryhmää kohtaan sakkoihin. Järvenpää on ladannut Youtubeen laulujaan, joiden sanoituksessa ja kuvituksessa tuodaan hyvin selkeästi esille, ettei Järvenpää halua "pakoloisia" Suomeen ja hän kokee islaminuskoiset uhkaksi.

Järvenpää on markkinoinut itseään vara-Irwininä ja Göstana (Jössenä). Youtube-videoiden katsojamäärät on tuhansissa, joten kansansuosiota ei ole suuremmin kertynyt.

Kukaan ei liene yllättynyt, laulaja mukaan lukien, että tuomio tuli. Tuoreimman rallatuksen Järvenpää on ladannut eilen. Pottunokka-videon hän kertoo olevan panettelua, solvaamista ja uhkailua sisältävän kiihotuslaulun. Pätkässä vaaditaan myös sananvapautta takaisin.

Suomessa on edelleen sananvapaus, onhan Järvenpää voinut uusia ralleja yleisön kuultavaksi ladata viranomaisten estämättä. On toinen asia mitä tästä vapaasta toiminnasta seuraa. Nyt oikeus on arvioinut, että lakipykälien edellyttämää asiallisuutta ei ole noudatettu. Järvenpäällä on vastuukannon aika. Se on käräjäoikeuden mukaan 80 päiväsakkoa, hänen tuloillaan 2300 euroa.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset