maanantai 4. elokuuta 2008

David Byrne - Brian Eno: Strange Overtones

David Byrne ja Brian Eno ovat tehneet uuden yhteisen levyn, tänään pitäisi levyn nettisivulla olla kuultavissa näytebiisi Strange Overtones malliksi tulevasta, 18. elokuuta ilmestyvästä Everything That Happens Will Happen Today -levystä.

Edellisen yhteisen levyn My Life In The Bush Of Ghosts Byrne ja Eno tekivät LP-aikakaudella 1981. Remasteroituna ja uudelleen miksattuna levy julkaistiin pari vuotta sitten 2006.



Blogissaan Byrne kirjoittaa, että uusi levy ei ole aikaisemman toinen osa. Synkän pessimistisiä sävyjä ei kuulla, vaan pikemminkin levy on Byrnen luonnehdinnan mukaan toiveikas.

Yhdysvallat ovat nyt muutoksen tilassa. Eno kuvailee maan joutuneen pelkurien sosialismiin ('cowardly socialism'), asuntoluottokriisin vuoksi jo useita pankkeja on olettu valtion omistukseen. Sosialisoinnit ovat välttämättömiä, että riistokapitalismi saattaisi jatkua.

Byrne haaveilee, että tämä pelkurien sosialismi johtaisi maan terveydenhoitojärjestelmän muutokseen. Suurin yksittäinen pieni- ja keskituloisten talouden romahduttaja ovat lääke- ja sairaalamenot. Jotta talouden tukiranka säilyisi, on yleinen ja yhtäläinen sairausvakuutus luotava Yhdysvaltoihinkin.

Ihmisille turvatumpaa elämää. Siksi toiveikkuuta ilmassa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset