sunnuntai 17. elokuuta 2008

Omakuva

[Ns. aikuisten omakuvat ovat omakuva.orgissa. Omakuvapostimerkit Itellan sivuilla]

Yksi suosituimmista maalaustaiteen kuvauskohteista ovat taitelijoiden itsestään tekemät kuvat. Jeanne Ivyn mukaan omakuvien tekemisen syyt ovat moninaiset, taiteilija saattaa kokeilla uusia tekniikoita tai mallin puutteessa maalata sitä mitä peilissä näkee. Joka tapauksessa omakuvan tekeminen asettaa tekijän oman persoonallisuutensa pohtimiseen sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Alla on kaksi bloginpitäjästä otettua valokuvaa. Tunnistan niistä itseni, mutta tunnistan myös kuvaajien antaman panoksen. Ylemmän kuvan on ottanut valokuvauksen jatkokurssilla Ilona Reiners ja jälkimmäisen Petri Korpimäki ravintola Alvarissa.Kuvaparin voisi nimetä myös yliopisto-opiskelun vaikutuksiksi nuoreen mieheen, koska ensimmäinen kuva on otettu syksyllä 1987 toisen opiskeluvuoden alkupuolella ja toinen 1992 tai 1993 opintojen loppuvaiheessa.

Omakuva itsestä noina aikoina poikkeaisi huomattavasti toisten muotokuvauksista. Omakuva kuuluisi aika ajoin tehdä, jotta muistaisi miten on itsensä milloinkin ajatellut.

Lisäys:

Sain tehtyä tällaisen omakuvan.

Jeanne Ivy: The Exploration of Self: What Artists Find When They Search in the Mirror

Kokoelma taiteilijoiden omakuvia wikimediassa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset