torstai 21. toukokuuta 2015

System error


Tea Tee
System error
Daada 2015


Tea Tee on tullut tunnetuksi Mad Tea Party -blogistaan ja kahdesta samaa nimeä kantavasta sarjakuvakirjasta (Mad Tea Party, 2013; Mad Tea Party II, 2014). Blogin ja kirjojen lyhyissä, yleensä sivun mittaisissa tarinoissa Tee ihmettelee arjen, luonnon ja maailmankaikkeuden eriskummallisuuksia omalaatuiseen tapaan.

System error (Daada 2015) Tea Teelle uusi aluevaltaus, pitkä, koko albumin mittainen tarina. Sen ainekset ovat tekijän omasta elämästä, suhteesta omaan ruumiiseen kaikkine siihen liittyvine ongelmineen.


Oma koko, suhde syömiseen ja terveysongelmat tulevat kukin vuorollaan ja toisiinsa limittyvinä käsitellyiksi. Jossakin tarkkaan määrittymättömässä vaiheessa tapahtui väärinymmärrys, tietokonekielellä sanottuna system error.

Kuvasto ja tyyli on tuttua Teen aikaisemmista sarjakuvista. Se sopii vakavampienkin aiheiden käsittelyyn varsinkin kun ruutujakoa sirpaloimalla voi ilmaista synkempiä tuntoja tehokkaasti. Sarjakuvassa voi ilmaista mitä moninaisimpia asioita ja tämän taidon Tee osaa.


Humoristi ei ole kokonaan jäänyt vakavampien aiheiden peittoon. Mad Tea Partyjen ystävienkin kannattaa tarttua tähän pitkään tarinaan. Vaikka takakannen virallinen sinetti vakuuttaa teoksen olevan "sekavaa paskaa", niin leimaan ei kannata luottaa. System error on eheä kokonaisuus.


* System error. daada.fi

2 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Tästä tuli mieleeni Henning Mankellin pakolaisaiheinen, mustanhuumorin romaani "Nimeltään Tea Bag". Muuta yhteistä toki ei taida olla kuin huumorinlaji ja nimissä samaa oivallusta.

Reijo Valta kirjoitti...

Tea Tee nimessä on samaa kaikua kuin Tea Bagissa, mutta edellinen ei ole hätäpäissään keksitty. Tai mistäpä minä tiedän millaisessa hopussa taiteilijanimi on ensimmäisen kirjan deadlinen lähestyessä keksitty. Tekijän oikea nimi Tea T. jonka auki kirjoittamalla on saatu brittien suosikkijuoma kaksi kertaa peräkkäin.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset