lauantai 2. toukokuuta 2015

Tesla Powerwall


Sähköautoistaan tunnettu Tesla on tehnyt vapun kohutuimman tuotelanseerauksen. Toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti, että yhtiö tuo markkinoille kotikäyttöön tarkoitetun akun, joka kykenee varastoimaan energiaa niin paljon, että kotitalous voisi toimia sähköllä esimerkiksi aurinko- ja tuulivoiman varassa olematta kytkeytynyt valtakunnan sähköverkkoon.

Tällainen uusi akku on ollut tuloillaan jo pitkään. Useat pienemmät yritykset ovat jo luvanneet sellaista markkinoille ensivuoden lokakuussa, mutta tuota lokakuuta ei ole vielä tullut.

Teslan Powerwallia tulee myyntiin kahta eri mallia. Toinen 10 kWh:n viikkokäyttöä ja toinen 7 kWh:n päivittäistä käyttöä varten. Hinta-arvio laitteille 2700-3100 euron välillä. Markkinointimateriaalin perusteella akku sopii asennettavaksi vaikka autotallin seinään.

Vaikka laitetta ei kytkisikään aurinko- tai tuulivoimalaan, niin siihen voisi varastoida sähköä silloin kun sen hinta on alhaisin.

Vielä laitteita ei ole kaupassa. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan ja kesän kuluessa ensimmäiset kappaleet luvataan toimittaa tilaajille. Mutta CNetin tietojen mukaan laajemmin akkuja ryhdytään valmistamaan suuressa mitassa vasta ensi vuonna...

Maailman mediassa Teslan Powerwall on otettu vastaan innostuneesti. Iskikö Tesla viimeisen naulan ydinvoiman arkkuun mietti Forbesin Jeff McMahon. BBC:n kommentaattori Richard Taylor on hieman varovaisempi arviossaan, mutta toteaa, että juuri tällaisella akulla olisi valtavan suuret markkinat.* Powerwall. Tesla
* Tesla Battery Economics: On the Path to Disruption. Ramez Naam
* Tesla's Elon Musk introduces 'beautiful' money-saving home battery backup system. CNet
* Unohda E10, tankkaa vettä! Pois työpöydältä
* Tesla unveils batteries to power homes. BBC


1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Twitterissä kuhistaan #powerwall

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset