tiistai 22. syyskuuta 2015

Anarkistinen AnanasGalleria Koomassa on 15. lokakuuta saakka Christelle Mas'n näyttely Biomekaanisia eliöitä. Ranskasta Ouluun muuttanut Mas on ahkera näyttelyiden pitäjä. Osa Koomassa esillä olevista töistä on ollut jo hänen aikaisemmissa näyttelyissään.

Kesällä Mäntän Pekilossa Uusi nykyisyys -näyttelyssä esillä ollut interaktiivinen installaatio Ananas: provokaatio (2015) saavutti suurta suosiota ainakin koululaisryhmiltä. Jalustalle nostettu käpymäinen latvakukinto huomaa liiketunnistimen avulla sitä lähestyvät ja alkaa ladella solvauksia ja henkilökohtaisia loukkauksia.

Sain kuulla olevani muun muassa norsun kokoinen läski, joka peittää muiden näkyvyyden. Rankempaakin tekstiä epähedelmästä irtosi.

Taiteilija oli ystävällisesti ripustanut teoksen lähelle ohjeet Kalevan yleisönosastoon kirjoittamiselle. Jos joku tuntisi itsensä loukatuksi, niin tuo paikka olisi oikea siitä valittamiseen.

Nettikirjoittelu on ollut viime aikoina paljon tapetilla. Ananaksen sadattelujen voisi ajatella olevan kiihtyneestä facebook-keskustelusta tai maakuntalehden uutisen kommenteista. Omaan, asialliseenkin keskustelun avaukseen voi odottaa aivan minkälaista vastausta tahansa. Ja haukkuja aivan yllättäen.

Ensi perjantaina Ananaksen saattaa tavata jostakin päin Oulun keskustaa. Ananas on lähdössä tekijöineen ulkoilemaan. Saahan nähdä mitä siitä seuraa.


* Galleria Kooma: Biomekaaniset eliöt


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset