perjantai 4. syyskuuta 2015

Simo Salminen (1932-2015)Eilinen uutinen Simo Salmisen kuolemasta sai monet jakamaan hänen esittämiä lauluja sosiaalisessa mediassa. Yksi niistä oli harvemmin nähty ja kuultu "Jean-Claude Pascalin tyyliin ranskalaisittain" esitetty versio Rotestilaulusta.

Tuossa ilmeisimmin Spede-Show'ssa esitetyssä hupailussa tiivistyy suuri osa Simo Salmisen julkista uraa. Vaikka sketsi on rakennettu Simolle, näennäisen löysän puhelaulun muotoon, ohjelman seremoniamestari Spede Pasasen on täytynyt rakentaa siihen itselleen rooli.

"Koska Simo ei osaa ranskaa, tulkkaan tekstit ruotsiksi", keskeyttää Spede jo alkaneen esityksen.

Jossakin haastattelussa Salminen kertoi, että Pasasen oli vaikea tunnustaa jonkin muunkin saaneen ideoita. Häneltä ei voinut odottaa tunnustusta tai kiitosta. Mutta jos ei odottanut, niin elämä viihdemaailmassa lienee ollut kohtalaisen siedettävää. Siitä kai pitkä yhteinen ura kertoo.

Jyväskylässä asuessa joskus näin Simo Salmisen ravintolassa. Tyylikkäästi puettu liikemies Salminen oli yleensä arvokkaana seurueessaan. Olemus ei henkinyt lainkaan sellaista, että satunnaiselle juopolle olisi tullut mieleen mennä vitsailemaan ja pyytämään pornolaulun esittämistä. Tuskin kukaan koskaan menikään.

Television Salminen oli eri ihminen kuin kaupungilla tavattu.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset