lauantai 26. syyskuuta 2015

Minähän sanoin, muistutti nuiva persu


Lahden ja Kouvolan väkivaltaiset kohtaukset eivät ilmapiiriä ajatellen tulleet yllätyksenä. Nuivat perussuomalaiset ja jopa Timo Soini ovat jo kesästä alkaen varoitelleet "jakamasta kansaa" maahanmuuttokysymyksissä, muutoin seurauksena saattaa olla yhteiskuntarauhan rikkoutuminen ja väkivallantekoja.

Yleensä nuo varoitukset tulkittiin niin, että turvapaikanhakijat tekisivät rikoksia. Sitä pidettiin äärimmäisen epätodennäköisenä. Poliisi onkin vahvistanut, ettei ongelmia tässä suhteessa ole ollut.

Jussi Halla-aho on taitava kielenkäyttäjä. Hänen sanomansa voi tulkita myös niin, että vihastuneet suomalaiset yltyvät väkivaltaan. Hänen facebook-kirjoituksensa ovat kannattajajoukkoa ajatellen karmaisevia. Kun Halla-aho kirjoittaa "N. N. hankkii pakolaisilla 20 000 €", voi arvata, että N. N:n sähköiset viestikanavat ovat tukossa vihapuhetta.

Uhkailujen ja puheiden logiikka muistuttaa naispappeuden ja homoliittojen vastustajien puheita, tai nuoren Jari Litmasen kiukkua. Kun äiti ei kovalla, yli kahdenkymmenen asteen pakkasella antanut varaston avainta pojalleen jalkapallon noutamista varten, Litmanen uhkasi kuistin ikkunan rikkomisella. Äiti oli tiukkana.

"Minähän sanoin, että ikkuna menee rikki, jos en saa palloa", puolusteli Litmanen ikkunan rikkomista äidille.

Litmasen tarinasta harvemmin kerrotaan toinen puoli. Äiti ei antanut avainta, varsinkaan tuollaisen teon jälkeen. Ja isän tultua kotiin luvassa oli toinen, vielä ankarampi puhuttelu. Seurasi kotiarestia ja pelikieltoa pidemmäksi aikaa.

"Minähän sanoin..." Miettikääpä sitä.


2 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

Kun en halua juurikaan lukea uutisia Halla-ahosta, enkä varsinkaan Halla-ahoa lukea sen enempää kuin kuunnellakaan, hätkäytti HS:n pelkkä otsikko, että H-a "Ennusti prikulleen Suomen kammottavan tulevaisuuden".

Piti käydä katsomassa otsikon alle piilotettu parodia.

Ja tulokseksi sain vain, että HS alkaa olla yhtä kammottavassa tilassa lööppiensä tehtailussa kuin saman konsernin oksentama iltapäivälehtiaamujulkaisu.

Se, miksi J. H-a on boikotoimislistallani ykkösiä kaikessa, johtuu siitä, että hänet nähdessäni (medioissa) ja kirjoituksiaan lukiessani (silloin kun vielä kykenin) ovat tahdosta riippumattomat, primitiiviset inhon-, pelon- ja vastenmielisyyden väristykset nostaneet ihoni kananlihalle. Olen yleensäkin ihmissuhteissani luottanut niihin tunteisiin, mitkä hyvin "luomuina" minussa esiintyvät jo ensikosketuksessa uusiin tuttavuuksiin eikä useinkaan ole pettymystä tullut. Lisäksi kyseinen henkilö on kyllä itse edesauttanut asiaa lyömällä faktat pöytään henkilöstä, joka hänen verbaliutensa pompan sisällä asustaa.

Reijo Valta kirjoitti...

Helsingin Sanomat olisi tehnyt hyvin, jos se olisi kirjoittanut parodian lisäksi aiheesta asiallisen, kunnollisen journalistisen jutun.

Näen Halla-ahossa ihmisen, joka ei ole selvinnyt potkuistaan Helsingin yliopistosta. Siitä on jäänyt hänelle ikuinen trauma, ja noita yliopiston kömpelöitä perusteluita irtisanomiselleen hän tuntuu toistavan koko kansan niskoille. Tiedä sitten mikä on asian oikea laita.

Kiintoisaa oli, että Jari Litmasen patsaskin oli saanut kkk-asusteen päälleen.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset