torstai 5. toukokuuta 2016

Lassi Kalleinen Oulun SM-lavarunouden karsintojen voittoon


Eilen pidetyissä runopuulaakin Pohjois-Suomen karsinnoissa Oulussa finaalipaikan itselleen lunasti konkari, vuoden 2014 SM-kakkonen Lassi Kalleinen. Tiukan vastuksen Kalleiselle antoivat kokkolalainen Keke Lammassaari ja oululainen Iina-Ruusa Pyykkönen.

Oulun karsintoihin otti osaa 11 lavarunoilijaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa oli Pyykkönen parvekkeen perinteiseksi maatilaksi laajentaneella esityksellä. Toisena oli Lammassaari ja kolmantena hirvenmetsästystä kuvanneella loppusointuisella runolla Aarno Rimpiläinen. Jatkoon pääsivät myös Kalleinen ja Saga Sees.

Rimpiläinen ei ollut varautunut ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Toisella kierroksella hän esitti saman runon, joka uusista vivahteista huolimatta sai vähemmän pisteitä kuin ensimmäisellä. Lammassaari otti ykkössijan ja Kalleinen nousi toiseksi.

Kolmannella kierroksella aloittanut Pyykkönen jäi lopullisessa taulukossa kolmanneksi pisteillä 26,1. Jännittävän kierroksen ja koko kisan lopulta voitti Kalleinen pistein 26,9. Lammassaaren rauhallinen ja seesteinen runovalinta saattoi maksaa jatkopaikan. Pisteitä Lammassaari sai 26,5.

Keke Lammassaari

Iina-Ruusa Pyykkönen
Oulun karsinnat järjesti Huutomerkki ry.

Runopuulaakin loppukilpailut pidetään Kuopiossa 21.5.2016. Loppukilpailuun voi vielä pyrkiä Pohjois-Savon karsinoissa 6.5. ja keräilyerässä 20.4. Molemmat karsinnat ovat Kuopiossa.


* Runopuulaaki


5 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Mainio ilta mainiossa seurassa! Lämmin kiitos kannustavasta palautteesta. Toivotan Lassille lempeitä energioita Kuopioon!

Reijo Valta kirjoitti...

Kisa oli jännittävä! Finaalikolmikko kaikki hienoja esiintyjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ketä oli muuten tuomaristossa?

Reijo Valta kirjoitti...

Tuomaristossa oli paikalle tulleen yleisön jäseniä. Ei heitä nimeltä esitelty.

Tarkat pisteet Runokukon sivuilla.

Reijo Valta kirjoitti...

SM-finaalin lopputulokset Runokukon sivuilla.

Kalleinen sijoittui toisen kerran SM-kakkoseksi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset