sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Kemin viimeiset sarjakuvapäivät


Eilen päättyivät 35. ja viimeiset Kemin sarjakuvapäivät. Tänä vuonna Lempi-palkinnolla muistettiin Finnish Nightmares -sarjakuvan luojaa Karoliina Korhosta. Nopeasti somessa suosiota saaneen sarjakuvan myötä palkinto oli Netti-Lempi.


Kemissä syntynyt, nykyisin Kuopiossa vaikuttava Jyrki Heikkinen.
Torniolainen Laura Torvinen julkaisi päivillä ensimmäisen teoksensa, digitaalisesti tehdyn mangavaikutteisen Black Sheepin.


Kemille Lempi-tunnuksen suunnitellut ja pitkäaikainen festivaalivieras Jope Pitkänen muisteli. "Ensimmäisen kerran olin todistettavasti Kemissä vuonna 1987..."

Amerikkaan supersankarisarjakuvia tekevä Sami Kivilä.


Kemin sarjakuvapäivien viimeiset haastatteluvieraat olivat Viljami Vaskonen ja Jukka-Petteri Eronen. He kertoivat tuoreesta Tietäjän kirous -albumista ja aikaisemmasta Lintu Mustasiivestä.

Vieraita haastatteli Arktisen Banaanin Vesa Kataisto. Hieman haikeutta oli ilmassa kun pitkä instituutio on tullut tiensä päähän. Sarjakuvatoiminta Kemissä kuitenkin jatkuu. Pysyvä sarjakuvanäyttely on kaupungissa auki ainakin tämän vuoden. Sen kohtalosta keskustellaan loppuvuodesta. Sarjakuvakeskus jatkaa toimintaa.

Seuraavat suomalaiset sarjakuvafestivaalit ovat Oulussa 3.-6. marraskuuta 2016.* Kemin sarjakuvakeskus

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset