tiistai 25. lokakuuta 2016

Ratikka jäi pöydälle


Eilen illalla pidetyssä Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa ei saatu päätökseen raitiotie-asiaa. Asia pantiin pöydälle ja siihen palataan ylimääräisessä kokouksessa 7. marraskuuta tänä vuonna.

Pöydällepanemisestä pidettiin ristiriitaisia puheenvuoroja. Osa niistä, jotka kannattivat asian siirtämistä, toivoivat keskustelun jatkamista. Lisäksi valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin joutui useampaan kertaan selittämään, että koska valtuutetuilla oli erilaisia mielipiteitä, niin asiasta joudutaan äänestämään.

Äänestyksessä pöydällejättö voitti selvästi 40-16, yhdentoista äänestäessä tyhjää.

Kokoukseen oli ladattu paljon. Parhaimmillaan nettilähetystä seurasi yli 18 000 katsojaa. Pöydällepano oli lässähdys.

Lehtitietojen mukaan enemmistö valtuutetuista kannattaa raitiotietä. Vastustajilla on ehkä määrävähemmistö, joten jännitystä ennen kokousta riitti. Nyt jännitys siirtyi marraskuulle.

Tampereen ratikka-asiaa on valmisteltu pitkälle. Kokousta seurattiin tarkasti myös Otanmäessä, jossa sijaitseva Transtechin tehdas on kilpailutuksessa valittu Tampereen raitiotievaunujen toimittajaksi. Ehdollinen sopimus purkautuu, jos kaupunki päättää olla ilman ratikoita.

Demokratia on kallista. Valtuuston keskusteluissa paljastui, että alle kolmen tunnin valtuuston kokous maksaa yli 13 000 euroa. Onhan paikalla 67 valtuutettua ja tarpeellinen virkakunta.


Nähtäväksi siis edelleen jäi tuleeko Tampereelle sinisiä vaunuja.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset