Nyt on hauraalla paperilla kova hinta! Paljonko arvo on muuttunut 45 vuodessa? Prosenteissa enemmän kuin kylliksi. #lottovoitto #keräily @MakedoniaTre @KirjamessutHKI @KvaakFi #kirjamessut #sarjakuvat #NonStop #RuutuTakaisin @Otavamedia @OtavanKirjat #OtavaGoesNonStop pic.twitter.com/Tb15HM4BWk— BENJAMiN (@ruutumies) 25. lokakuuta 2018
Helsingin Kirjamessuilla on myös antikvariaatteja, joista voi hankkia vanhempaa kirjallisuutta. Joidenkin keräilylehtien hinnat saattavat yllättää, niin kuin esimerkiksi Ruudun ensimmäisen numeron hinta. Olen iloinen, että olen säilyttänyt 1970-luvulla divareista hankkimani lehdet. Tuskin tuota hintaa kuitenkaan omasta ajasta ja lukemisesta kärsineestä kappaleesta kuitenkaan saisi.
1970-lukua nykyisin pidetään ylipolitisoituneena aikana. Ruutuunkin meidän ala-asteella olevien poikien keskuudessa hiipi politiikka. Ensimmäisen numeron kannessa on Kosmostrumffi, joka sai jonkun luokkakaverini pohtimaan lehden olevan kommunistinen.
Avaruudenvalloitus oli mitä suurimmassa määrin kansainvälistä kilpajuoksua. Kun Yhdysvallat ehti ensimmäisenä kuuhun, niin Neuvostoliitto ilmoitti ettei sinne ole koskaan pyrkinytkään. Avaruusasema oli siitä tärkeämpi hanke.
Eri leirien avaruuslentäjiä kutsuttiin eri nimillä. Oli astronautteja ja kosmonautteja. Koska avaruusstrumffi oli Ruudussa kosmostrumffi, niin tietenkin lehti oli kommunistinen, ajatteli kaverini.
Itse en osannut kosmonautteja yhdistää kommunismiin. Tuona ystävyyden, yhteistyön ja avunannon aikana suomalaisella näytti olevan paljon otollisemmat mahdollisuudet päästä kosmonautiksi kuin astronautiksi.
Kosmonauttihaaveet kyllä karisivat ensimmäiseen kertaan Linnanmäellä. Ensimmäisen hurskutuslaitteen jälkeen vatsan sisältö tuli ulos. Ei näillä sisuskaluilla päästäisi mistään avaruustesteistä läpi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti