tiistai 2. lokakuuta 2018

Mikki Hiiri ja verot


Yksi Ronald Reaganin tunnetuista ajatuksista oli se, että kommunististen maiden taloudenhoito oli "Mikki Hiiri taloutta". Ei siis järin hyvissä kantimissa, ainakaan antikommunistin mielestä. Anekdootti tuli mieleen lukiessa Maailman paras Mikki Hiiri (Sanoma 2018) koostetta. Mikin 90-vuotisjuhlien kunniaksi kustannettu alkaa Floyd Gottfredsonin tarinalla Suurverolan varjokuningas vuodelta 1937.


Eurooppalainen kuningaskunta on pulassa tuhlailevan ja juhlivan kuninkaansa vuoksi. Ulkomaiden lainahanat on laitettu kiinni. Diplomaatit keksivät ratkaisuksi kuninkaan kanssa täysin yhdennäköisen Mikki Hiiren. Kuningas voisi lähteä hummailemaan ulkomaille ja Mikki ottaisi maan ohjat käsiinsä.


Suurverolan kuninkaana Mikki noudattaa hyvin samanlaista talouspolitiikkaan kuin Ronald Reagan teki. Reagan laski korkeimman liittovaltion tuloveroprosentin 70:stä 28:aan. Menojakin taidettiin yritä hillitä, mutta leikkaukset tosin söi ylimääräiset satsaukset tähtien sotaan.

Että sellaista Mikki Hiiri -taloutta.



1 kommentti:

Ankkalinnan Pamaus kirjoitti...

Kannattaa huomata, että Mikki puolittaa myös armeijan budjetin ja kotiuttaa sotamiehiä töihin tukeakseen maan omaa maataloustuotantoa (tryffeleitä).

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset