perjantai 23. marraskuuta 2018

Chester A. Arthur


Amerikassa on tapana listata kaikenlaisia asioita. Helmikuinen uutinen Donald J. Trumpin valinnasta maansa huonoimmaksi presidentiksi kautta aikojen noteerattiin laajasti. Wikipediaan on koottu erilaisia yli puoluerajojen tunnustettuja kyselyitä ja arvioita.

Vuonna 2014 amerikkalaisilta kyseltiin kuinka muistettavia eri presidentit ovat olleet. Ykkössijalla oli silloinen presidentti Barack Obama. Hän saattaa pysyä korkealla myös sadan vuoden päästä, koska on ensimmäinen mustaihoinen valkoisten miesten joukossa. Toisena oli Bill Clinton ohittaen Bushit.

Omalla kompuroinnillaan Trump on vallannut suuremman näkyvyyden mediassa ympäri maailman kuin kukaan edeltäjistään. Muistettavuudessaan Trump tullee varmaankin olemaan omaa luokkaansa. Huonoin presidentti ikänä.

Huonoiten muistettu Yhdysvaltain presidentti oli Chester A. Arthur. Kun James Garfield salamurhattiin 1881 kuuden kuukauden pestin jälkeen, varapresidentti Arthur astui ohjiin. Kautensa lopuksi Arthur ei päässyt edes oman puolueensa presidenttiehdokkaaksi, vaikka haluja siihen oli. Garfieldkaan ei ole salamurhastaan ja suosittuun sarjakuvakissaan viittaavasta nimestä huolimatta päässyt kovin korkealle muistettujen listalla. Miten siis hänen varapresidenttinsäkään.

Ainakin nyt näyttää siltä, että Trump tullaan muistamaan. Tuskin kuitenkaan hyvällä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arthuria edeltänyt murhattu presidentti ei ollut Cleveland, vaan James Garfield.

Reijo Valta kirjoitti...

Aivan oikein. Mun moka.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset