maanantai 5. marraskuuta 2018

KäytäväMuiden menojen vuoksi Iik! jäi välistä. Kauhun maailmoista raportointi siis jää myös välistä. Sen sijaan tarjoan alkupätkän Standish Lawderin lyhytelokuvasta Corridor (1970). Kokeellinen elokuva on kokonaisuudessaan 23 minuuttia pitkä.

IIK!!-kauhuelokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailussa pääpalkinnon vei Ilja Rautsin viiltävä kauhusatiiri Helsinki Mansplaining Massacre. Filmi on ehtinyt jo kahmia palkintoja kansainvälisillä elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa, Koreassa ja Espanjassa, ja seuraavaksi se matkaa Ranskan Brestiin.

Tuomaristo luonnehti Helsinki Mansplaining Massacrea mielipuoliseksi, mutta 100-prosenttisesti hallituksi kokonaisuudeksi. Elokuvasta oli saatu ajankohtainen ja vahvasti kantaaottava, tinkimättä kuitenkaan piiruakaan viihdyttävyydestä tai veriroiskeiden määrästä.

IIKKA-palkinnon tänä vuonna Flow Productions -ryhmän immersiivinen performanssiteos The Secret Garden. Taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan ohjaamaa teosta esitettiin Kempeleen puutarhaoppilaitokseen rakennetussa dystopiamaailmassa osana Oulun Juhlaviikkojen ohjelmaa 24.8.–16.9.2018. IIK!!-festivaalin toiminnanjohtajan, kuvataiteilija J. A. Mäen valmistama IIKKA-patsas annetaan vuosittain teokselle, henkilölle tai taholle, joka on tavalla tai toisella edistänyt suomalaista kauhukulttuuria.

Toivottavasti marraskuussa 2019 pääsen jälleen menoon mukaan.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset