keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Oikeus elämään ja kulttuuriin


Vuonna 2366 USS Enterprisellä nuori Wesley Crusher tuli ajattelemattomuuttaan yhdistäneeksi kaksi eri naniittityyppiä. Naniitit ovat mikroskooppisia robotteja, jotka auttavat ihmiselimistöä pysymään terveenä.

Eri naniittikantoja ei kuitenkaan lääkärien ohjeiden mukaan olisi saanut sekoittaa -- seuraukset saattaisivat olla arvaamattomia.

Loppuvuodesta 2007 Nokian vesilaitoksella työskennellyt henkilö, jota media on kutsunut "huoltomieheksi" (nettisivujen mukaan laitoksella ei työskentele ketään tällä ammattinimikkeellä), tuli ajattelemattomuuttaa yhdistäneeksi kaksi eri vesityyppiä. Vesihän on mikroskooppisista molekyyleistä koostuva neste, joka on elämälle välttämätöntä.

Eri vesikantojen yhdistäminen on lääkärien ja ympäristöministeriön ohjeiden mukaan kiellettyä -- seuraukset saattaisivat olla arvaamattomia. Eri vesien asianmukainen käsittely on ihmiselämän kannalta elintärkeää.

Kahden naniittityypin tultua kosketuksiinsa toistensa kanssa ne alkoivat korjata ja lisätä toisiaan. Alkoi kehitys, joka johti uuden elämänmuodon syntyyn. Ei aikaakaan, kun se kykeni puolustautumaan ja kommunikoimaan.

Nokialla alkoi yhdistetyissä johdoissa välittömästi virusten kuhina, niiden määrä kasvoi suunnattomaksi. Tämän vuoden puolella vesijohtoverkon faunaan sisältyivät jo giardia -alkueläimet. Kehitys kehittyy.

USS Enterprisen miehistön piti tunnustaa naniittien oikeudet elämänmuotona ja kulttuurina. Naniitit saivat asuttavakseen Klavis Alpha IV -planeetan. Sittemmin naniitit ovat levittäytyneet muihinkin skifiuniversumeihin, esimerkiksi tähtiporttiverkostoon kuuluvalle Orbanille.

Nokialla kehittyneiden elämänmuotojen muutosturvasta ja uudelleensijoittamisesta ei tiettävästi ole käyty keskustelua.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset