tiistai 26. huhtikuuta 2011

Rommakkokatu 1


[Pääsiäispyhien kuvauskierros: puutarhatuolit, Rommakkokatu 1 ja mukit]

Vanha, aivan 1800-luvun lopulla rakennettu kaupunkitalo lähellä keskustaa meren rannalla. Tähän varmasti löytyisi paljon halukkaita arvostavasti remontoivia asukkaita jos kadun vastakkaisen puolen naapuri olisi joku muu kuin Stora Enson Nuottasaaren tehtaat.

Vuonna 2007 kun tehtaiden ympäristölupaa uusittiin talon asukkaat toivoivat jonkinlaista meluaitaa, työt kun alkoivat neljältä aamulla ja jatkuivat kahteen asti yöllä. Ilmeisesti rahan hajuun ja kuljettimien jatkuvaan kitinään tottui, noiden asukkaiden mielestä pahinta oli kauhakuormaajien äänet.8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tätäkin taloa ollaan Teknisen viraston mukaan purkamassa tehtaan läheisyyden vuoksi. Sääli, sillä vastaavia puutaloja saa Oulusta hakemalla hakea. Jopa Kuopiossa ja rakennushistorian tuhoamisesta kuuluisassa Turussa on enemmän 1800-luvulta peräisin olevaa rakennuskantaa kuin kulttuurikaupungiksi itseään luulevassa Oulussa. Paska kaupunki, todellakin.

Reijo Valta kirjoitti...

Siinä olisi ollut kiva kortteli rakennushistorian kannalta, on ainakin yksi talo jo purettu.

Melun takia purkaminen on aika hankala rasti. Tyhjän tontin yli ääni helpommin kulkee seuraavan talon asukkaiden riesaksi.

Ehkä se meluaita tehdasalueen rajalle olisi kuitenkin parempi vaihtoehto.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi asukkaat hylkäsi talon? Onko taloa yritetty myydä?

Reijo Valta kirjoitti...

En varmasti muista, mutta vuokralaisia talon asunnoissa oli ja sopimuksia ei jatkettu. Tietääkseni talo ei ole ollut myynnissä. Voi olla, että kaupunki pitää taloa asumiskelvottomana melun vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kerran kävelin tämän talon pihalla ja mietin samalla tätä melu-ongelmaa, ja ei kyllä tehtaan ns. "meteli" häirinnyt yhtään, pienehköltä hurinalta lähinnä kuulosti. Voi olla että 7 vuodessa myös työkoneet ovat kehittyneet sen verta, että ei asumista enää häiritse nykypäivänä. Sääli upeaa taloa. Vanha myynti-ilmoitus löytyi oikotieltä, mutta kuvia huoneista tai hintaa ollut enää saatavilla. Tämä talo kiehtoo minua toden teolla. :)

Reijo Valta kirjoitti...

Oikotiellä on ilmoitukset käytännössä kaikista Suomen taloista, joten siitä ei voi paljoa päätellä. Jos haluat tietoja talon tilanteesta, niin kannattaisi aloittaa kaupungin teknisestä toimesta tai Sivakasta.

Kiehtova talo, samaa mieltä olen.

Reijo Valta kirjoitti...

Enää ei talon tulevaa kohtaloa tarvitse miettiä.

Autiona ollut hirsitalo tuhoityi tulipalossa. Kaleva 14.4.2015.

Reijo Valta kirjoitti...

Tuolla muutama kuva talon nykytilasta.

Surkiaa on.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset