perjantai 15. huhtikuuta 2011

Koulutetaan hyvä tyyppi


Ammattikorkeakoulujen näyttävät mainoskampanjat ovat saaneet kyselemään, että verorahoillako meidän lapsia toiselle puolelle Suomea houkutellaan? Toimittajat ovat lähteneet asialle ja selvitelleet juuri niin olevan. Hesarin kyselykierros tuotti tiedon 2,5 miljoonan siirtymisestä julkiselta sektorilta yksityisille tv-kanaville ja mainostoimistoille.

Kaleva pääkirjoituksessaan ehti kehumaan, että mainostaminen on taantuvien seutujen koulujen oljenkorsi saada opiskelupaikat täyteen. Esitetyissä laskelmissa kun Oulun ammattikorkeakoulu mainosti pienimmällä summalla. Oulu on vetovoimainen, ei tarvitse Oulun koulut markkinointia.

Oamkin sisältä korjattiin Kalevan viestiä. Kyllä Oamk mainostaa ja markkinoi, mutta tekee sen oman henkilökunnan voimin. Jos käytetyt työtunnit lasketaan mukaan, niin Oamk käyttää aivan yhtä paljon kuin muutkin.

Haastattelussa ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston puheenjohtaja Vesa Saarikoski arvioi, että rahankulutus on ollut samaa tasoa viimeiset kymmenen vuotta. Televisiomainontakaan ei ole uutta. Muutoksen on siis täytynyt tapahtua lähetetyssä viestissä.

Go Vamk yourself! Sinne on päästävä! Väritön asialinja on saanut väistyä.

Ammattikorkeakoulut sanovat toimivansa läheisessä yhteistyössä työnantajien kanssa ja ottavansa huomioon työelämän vaatimukset herkällä korvalla. Eilen yliopiston sähköpostilistan kautta tuli työpaikkailmoitus, joka herätti huomaamaan mistä on kyse.

Eräs oululainen firma etsi kesätyöntekijöitä, ja ilmoitti vaatimuksensa seuraavasti:

Ei haittaa vaikkei sinulla olisikaan aikaisempaa kokemusta, sillä työn perusrutiinit oppii nopeasti. Tärkeintä on, että olet hyvä tyyppi!

Pitää olla hyvä tyyppi! Tämä ilmoitus ei ole mitenkään ainutlaatuinen, ja töitä etsivät nuoret ovat varmaankin minua useammin vastaavia nähneet.

Pitää olla hyvä tyyppi! Koulut eivät enää mainosta millaisia taitoja ja uramahdollisuuksia niiden kautta saa. Ne mainostavat, että opiskelemalla meillä sinustakin tulee hyvä tyyppi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset