perjantai 1. huhtikuuta 2011

Hiihtoa ja sarjakuvia


Hiihto on sattuneesta syystä ollut paljon esillä viime päivinä. Tuoreen Me-lehden kolumnissa kirjailija Kari Hotakainen kiittelee murtomaahiihtoa "hitaana, mietiskelevänä liikuntana", jossa voi mutista "itsekseen pakkasen pauketta ja ihailla auringon välkettä". Kirjailija Pia Ronkainen muisteli blogissaan lapsuuden hiihtokilpailuja: "Oli kamalaa koettaa hiihtää lujaa, kun ympärillä oli niin paljon katseltavaa."

Hiihtämisestä pidin minäkin lapsena. Suksilla pääsi talvisin sellaisiin paikkoihin, joihin muuten ei olisi ollut asiaa. Mutkaisia ja kaikki kolkat tutkivia latuja jäljiltäni syntyi.

Ja tykkäsin myös sarjakuvista.

Vuonna 1982 liityin Oulun sarjakuvaseuraan. Pohjoissavolaisena en Oulun tai oululaisten kanssa ollut missään tekemisissä, mutta seuraan liittymällä sai jäsenetuna Kupla-lehden.

Nyt oululaisena olen joitakin vuosia ollut mukana uudelleen henkiinherätetyn seuran toiminnassa. Julkaisutoiminnan aloittamista olemme miettineet jo tovin, kunnes vajaa kuukausi sitten osaset loksahtivat paikoilleen.

Alkuviikosta saatiin julki ensimmäinen numero sarjakuvaseuran uutta Ruutukaava-nettilehteä. Lehden on tarkoitus ilmestyä kuukausittain, kukin numero koostuu seuran tapaamisissa sovittavien teemojen ympärille. Ensimmäisessä numerossa teemana oli "Paska kaupunki".

Lehden ja sen lanseeraamisen myötä Harri Filpan kanssa olemme seuran ja sen lehtien historiaa selvitelleet. Nyt ilmestyneessä Ruutukaavassa on juttu Kuplista (1981-1983), Oulun ylioppilaslehti Ylkkärissä ylioppilaskunnan kanssa tehdystä Ruuvarista (1988-1995) (ja myös Kuplasta ja Ruutukaavasta).

Ruutukaavan alku vaikuttaa lupaavalta. Seuraava numero alkaa kasaantua. Olkoon matka hidas ja mietiskelevä, sellainen, jolla on aikaa ihastella maisemia ja mutkitella tarpeen mukaan.* Ruutukaava
* "Skrew you" julisti Ruuvari Rauhalasta. Ylkkäri 4/2011.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset