maanantai 2. lokakuuta 2017

Synkkäniemen Vitsauksia


Tuomas Tiaisen Dead Genesis -kustantamo on ottanut ohjelmaansa Keijo Synkkäniemen Vitsauksia. Rovaniemeläiseksi paikallishistorioitsijaksi esittäytyvä Synkkäniemi on tehnyt pienen julkaisun, joka sisältää sivun mittaisia tarinoita. Jokainen niistä päättyy sanaan Loppu. Teoksen kantta koristaa Synkkäniemen kuva.

Monen ihmisen kohtalo on ollut kuin vitsaus. Uteliaisuus on pahasta, samoin kotona kyyhöttäminen. Katuojaan voi hukkua.

Vaikka Synkkäniemi kirjoittaa ja piirtää lyhyitä tarinoita, niin osa niistä käsittelee toisiinsa kytkeytyviä ihmisiä. Abbotin ja Fullerin perheiden vitsauksista riittää kerrottavaa useammaksi sivuksi.

Synkkäniemen käsiin on mitä ilmeisimmin sattunut Edward Goreyn Sekopäiset serkukset (Huuda 2012).  Teos on tehnyt tekijään ilmeisen vaikutuksen.

Aivan kaikille ei Vitsauksissa käy huonosti. Burt Hartigan pelastuu, koska hän ei osannut lukea.Facebook-sivullaan Synkkäniemi riemuitsi, että teosta on myyty peräti 19 kappaletta. Vihkosta on vielä saatavissa Dead Genesiksen kautta (4 € kpl). Synkkäniemen mukaan sitä myy myös toinen kustantajista, Nälkämaan Kirkkoapu Ristijärvellä. Pidemmästä matkasta ei ehkä kannata lähteä Ristijärven Urheilutie 12:ta etsimään. Googlen katunäkymien mukaan Kirkkoavun tontilla on hiljaista.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset