keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Botnia Rytisalon LemmelleTänään on julkistettu ensimmäisen Botnia-palkinnon saaja. Voittaja oli -- ainakin minulle -- positiivinen yllätys. Palkinto meni Minna Rytisalon Lemmelle (Gummerus).

Oulun kirjailijaseuran tiedote aiheesta oli seuraava:

Kautta aikojen ensimmäisen Bontia-kirjallisuuspalkinto on myönnetty kirjailija Minna Rytisalolle kirjallaan Lempi (Gummerus).
   Uunituoretta voittajaa haastatellaan Helsingin Kirjamessuilla. Tervetuloa kuuntelemaan.
   Botnia-palkinnon raati sanoo perusteluissaan voittajateoksesta näin:
”Minna Rytisalon Lempi on poikkeuksellisen hallittu ja valmis esikoisromaani. Rytisalo kirjoittaa samaan aikaan herkän hienovireisesti ja vimmaisen väkevästi. Henkilöt ovat aitoja ja tunteet silmittömiä, olipa kyse surusta, kateudesta, hämmennyksestä tai halusta.”
   10 000 euron arvoinen Botnia on palkintona poikkeuksellinen: ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuuden lajia edustava teos. Lisäksi kielirajausta ei ole – riittää että tekijä asuu tai on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta. Syksyisin jaettavan palkinnon ehdokaslistalle kelpaavat teokset, jotka on julkaistu saman vuoden keväällä tai edellisen vuoden syksyllä. Tällä Oulun kirjailijaseura haluaa kamppailla kirjallisuuden lyhenevää elinkaarta ja kvartaalikustantamista vastaan. Hyvä kirja kelpaa luettavaksi vielä vuodenkin päästä ilmestymisestään.
   Botnia-palkinnon jakaa Oulun kirjailijaseura ry. Palkinto jaetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Palkintosumman lahjoittavat Oulun kaupunki ja Osuuskauppa Arina. Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Suomalainen Kirjakauppa ja Kaleva.

Kaleva kirjoittaa aiheesta otsikolla Lempi sytytti Botnia-raadin. Yle on virallisempi: Minna Rytisalolle merkittävä kirjapalkinto sota-ajan romaanistaan.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset