torstai 13. marraskuuta 2014

Valintoja


Oulun III sarjakuvafestivaalin pienlehtikeitaasta valikoitui mukaani kaksi Limingan taidekoululaisten tekemää lehteä. Tarjolla oli paljon enemmänkin, mutta nämä kaksi miellyttivät silmää pikaisella selauksella.

Siiri Viljakan Ricky on lokakuussa 2014 tehty 24 tunnin sarjakuva.  Rosaliellä oli tavallista lyhyempi työpäivä ja kotiin palatessa paljastui millainen niljake poikaystävä Ricky olikaan. Sarjakuvassa on paljon Thelma & Louise -henkeä, loppukohtauksen maisemia myöten. Rosalie toimii kuitenkin yksin ja hänen ratkaisunsa ei ole lainkaan itsetuhoinen.

Sarjakuvan laveeratut mustan sävyt toimivat mukavasti. Mutta miksi nimenä on Ricky? Rosalie olisi sopinut teoksen otsikoksi paremmin. Hänen ratkaisujahan sarjakuvassa käsitellään.


Saara Holapan ja Aleksi Remeksen Makwa on kulutuskriittinen sarjakuva. Miten käykään alkuperäiskansalle, joka hylkää perinteiset tapansa ja siirtyy kauppakeskusten asiakkaiksi? Pilkan kohteena ollut "eräjormaileva" pariskunta osoittautuu koko heimon pelastukseksi.

Sarjakuvassa on käännetty sukupolvistereotypioita päälaelleen. Nuorissa on muutoksen alku, kuten aina.

* Siiri Viljakka
* Saara Holappa
* Aleksi RemesEi kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset