maanantai 15. helmikuuta 2016

Maailman pienin elokuvafestivaali


Porvoossa Galleria Kreutzissa on tämän kuun ajan Maailman pienin elokuvafestivaali. Gallerian tiloihin on sisustettu yhteen huoneeseen neljä pientä elokuvasalia, joiden istumapaikkamäärä on hyvin rajallinen.


Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali esittelee monipuolisen valikoiman pienelokuvaa meiltä ja maailmalta. Festivaalin ohjelmistossa nähdään yhteensä yhdeksäntoista pienelokuvaa suurtuotannosta kauhuun ja dokumentista ja animaatioon. Pituudeltaan elokuvat ovat alta minuutista puoleen tuntiin. Useimmat esitettävät filmit ovat tavalliselle elokuvaharrastajalle tuntemattomia.

Festivaalin järjestänyt Ränni GmbH -taiteilijakollektiivi on selvästi jonkin uuden äärellä vaikka monet esitettävät filmit ovat annettujen tietojen mukaan jo vuosien takaa. Marginaaleissa tehdyille filmeille ei ole olemassa luontevia esityspaikkoja ja internetissäkin ne tahtovat kadota kaikkeen massaan.

Esitettävien elokuvien julisteita.
Maailman pienimmän elokuvafestivaalin avajaisia vietettiin Porvoon sarjakuvafestivaali Å-festin yhteydessä. Festivaalin töitä ja taiteilijoita esitellään katalogissa, joka valmistui juuri ennen avajaisia. Myöhemmin esitetyt teokset ovat saatavilla DVD-julkaisuna.

Kiintoisa tuttavuus. Festivaalin sanotaan olevan ensimmäinen, joten jatkoakin seurannee.

* Ränni GmbH:n youtube-kanava
* Festivaalin facebook-sivu


3 kommenttia:

Reijo Valta kirjoitti...

Ehkä tässä pitää kertoa, että yllä olen jatkanut festivaalin kehyskertomusta.

Tämän blogin alkuvuosina saatoin päivän uutisista kirjoittaa juttuja, joiden satiiri tuli ymmärrettäväksi nimenomaan päivän puheenaiheiden kautta, ei itse kirjoituksessa. Silloisessa ilmapiirissä saattoi tehdä niin, mutta nykyisin sellainen ei enää onnistuisi. Enää ei voi luottaa siihen, että lukijat ymmärtäisivät ettei kukaan oikeasti voi olla tuota mieltä. Jälkikäteen esimerkiksi Pohjois-Koreaa käsittelevät jutut ovat saaneet tosikkomaisia tai hämmentyneitä kommentteja.

Että semmoista.

Valto Ensio kirjoitti...

Takavuosina jos luki uutisen maailman pienimmästä pubista joka sijaitsi Iisalmessa, niin se uutinen piti paikkansa. Sopiko sinne yksi ihminen seisaaltaan horaisemaan tuopillisen vai miten se oli? Kävin minä, mutta olin varmaankin niin tuiterissa, etten muista.

Reijo Valta kirjoitti...

Amerikoissa pitävät tapahtumaa nimeltä Word’s Smallest Film Festival. On kyllä luonteeltaan erilainen kuin Porvoon tapahtuma. Amerikoissa arvioivat 1-3 minuuttisia kännykkäkameralla kuvattuja filmejä.

Joskun kävin Iisalmen baaria katsomassa, pieni se todellakin oli. Ei ollut silloin auki.

Pieni on Porvoon festivaalikin. Oikeastikin. Mutta sisällön jätän kokijoiden itse arvioitavaksi.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset