sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Väinämöisen lyhentyneet virstat


Väinämöisen virstat ovat lyhentyneet

Tarkoitamme: samassa ajassa kuin Väinämöisen aikalainen taivalsi virstan pituisen matkan, painaltaa meikäläinen parinsenkymmentä kilometriä jos sattuu kiirettä pitämään. Niinkuin jokainen muistaa, ajoimme itse Turun kilpailuissa uudella Ford-vaunulla 103 km:n tuntinopeudella mukavasti ja varmasti.

Jos Väinämöisen aikalainen jälleen ilmestyisi meidän keskuuteemme, ei hän enään viitsisi tuohivirsuissa ja kontti harteilla taittaa taivalta, vaan ostaisi viisaana miehenä uuden Ford-vaunun Pääkaupungin Automyynti Oy:stä. Sen jälkeen hän varmasti innostuisi kaiuttamaan kanneltaan vain meidän auliin palveluksemme ja edullisten ehtojemme kunniaksi.

Pääkaupungin Automyynti O/Y
Helsinki * Hakasalmenk, 7 * Puh. 23 960


Mainos on Mainostoimisto Erva-Latvalan tuotantoa. (Elka)

2 kommenttia:

Riku Riemu kirjoitti...

Jälkeenpäin tällaisiin tulee mukavaa ajan patinaa. Mutta varma olen siitä, että jonkin aikaa pakosta Fordilla ajeltuaan, Väinämöinen olisi myöhemmin ostanut Lada 1200:n ja luottanut sen olemattomiin ajo-ominaisuuksiin ja hyvään lämmittimeen.

Reijo Valta kirjoitti...

Kalevalan päiväksi tällainen vanha sopii, mutta ei ehkä laajemmin. Mukava patina karisee muuten nopeasti ilman taustoitusta. Väinämöisen toinen tuleminen on ollut ajankohtainen puheenaihe kaikkina aikoina.

Nyttemminhän Väinämöinen on elättänyt itsensä menestyksen konsulttina Hölmölän kunnassa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset