tiistai 9. helmikuuta 2016

Sarjakuvasankari David Bowie


Ylen Uutiset kertoivat, että David Bowien urasta ilmestyy sarjakuva. Näytteiden perusteella Blue Water Productions -yhtiön tuote ei vaikuttanut kovin kaksiselta. Sen sijaan innostuneita kehottaisin metsästämään Bowien aikaisempia visiittejä sarjakuvamaailmaan.

Rokkitähtenä Bowie alan lehtien sarjakuviin. Suomessa Mauri Kunnas piirsi Nyrok Cityyn Bowien koirana Diamond Dogs-levyn kannen mukaan. Maailmalla Bowie on esiintynyt samanlaisissa yhteyksissä Comicvinen tilastojen mukaan 16 kertaa ja lisäksi kerran Madissa (#433, syyskuu 2003).

Huomattavammat sarjakuvaroolit Bowie on saanut toista kautta. Kun Neil Gaiman herätti Sandmanin 1980-luvun lopulla uuteen eloon, niin hän pyysi piirtämään sivuhahmo Luciferin Bowien näköiseksi. Kirjoihin ja kansiin merkittiin, että tämä hahmo oli alkujaan John Miltonin (1608-1674) kuuluisan runoelman Kadotettu paratiisi Lucifer. Tosiasiassa Marvel oli jo aikaisemmin ehtinyt "luoda" sarjakuvahahmo Luciferin, joten DC Comicsin piti selittää samannimisen hahmon olemassaolo rauenneilla tekijänoikeuksilla. Bowielta tuskin lupaa kysyttiin. Sittemmin Sandmanin Lucifer on muuttanut ulkonäköään.

Bowie pääsi sarjakuviin myös elokuvarooliensa kautta. Aikoinaan monista filmeistä tehtiin sarjakuvaversiot, etenkin nuoremmalle väelle suunnatuista. Disney-filmeistä on lähes poikkeuksetta saatavissa myös sarjakuva. Vuonna 1986 Bowie oli toisessa pääroolissa Jim Hensonin Labyrintissä. Elokuvasta julkaistiin kolme sarjakuvalehteä, joista viimeisen kannessa oli tuttu hahmo.


Alkuvuodesta on ollut paljon esillä Bowien sadan suosikkikirjan lista. Sille mahtui kolme sarjakuvalehteä: Beano, Raw ja Viz.2 kommenttia:

Valto Ensio kirjoitti...

David Bowie voisi seikkailla suomalaisessa sarjiksessa Taavetti Poutiaisena. Vai joko ankkalinnalaiset ovat sen keksineet?

Reijo Valta kirjoitti...

Sehän sopisi!

Labyrintissä Bowie näytteli muuten alkuperäisellä nimellään David Jones.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset