maanantai 27. kesäkuuta 2016

Christon ja Jean-Clauden Kelluvat laiturit


Juhannuksen kulttuuriuutiset kertoivat, että italialainen kuluttajajärjestö Codacons on moittinut taiteilijapariskunta Christon ja Jean-Clauden Lombardiaan Iseojärvelle tekemää suurta installaatiota, Kelluvia laitureita. Christo ja Jean-Claude ovat tulleet maailmankuuluiksi paketoimalla rakennuksia, siltoja ja saaria. Iseolle toteutetut Kelluvat laiturit ovat taiteilijoiden mukaan kuin katujen jatkeita, julkista tilaa veden päällä.

Käveltävät, kelluvat laiturit avautuivat yleisölle 18. kesäkuuta. Ne ovat olleet todella suosittuja, kävijöitä on ollut odotetun puolen miljoonan sijaan monta kertaa enemmän. STT on raportoinut tästä kulttuuritapahtumasta aikaisemmin kaksi kertaa, ensin avaamisen yhteydessä ja heti seuraavana päivänä laajasta suosiosta ja osittaisesta sulkemisesta. Sateiden ja suurten kävijämäärien vuoksi kaikkien turvallisuus haluttiin taata.

Uutinen kuluttajajärjestö Codaconsin aikomasta valituksesta yhdestä tämän vuoden maailman merkittävimmistä taidetapahtumasta on aiheellinen. Järjestö, tai sen perustaja ja johtaja Carlo Rienzi, pitää taideteosta veronmaksajien rahojen tuhlaamisena. Yleensä hyvin kulttuurimyönteiseen Italiaankin on siis levinnyt taiteenvastaisuus ja kaiken mittaaminen rahassa.

Asukkaille ja turisteille kävelyt Iseojärven päällä ovat varmasti ikimuistoinen kokemus. Vielä tämän viikon ajan, jos laitureille vain mahtuu, ehtii tutustua teokseen.* Christo ja Jean Claude: The Floating Piers


1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Kelluvilla laitureilla on omat nettisivunsa: http://www.thefloatingpiers.com/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset