perjantai 17. kesäkuuta 2016

Maailman vahvimman Nallen kylään muuttaa naispari

Kilpinen, Nalle ja Pomppi.

Uutiset Ruotsista kertovat, että Maailman vahvimman Nallen (Bamsen) kotikylään on muuttanut naispari. Suurkaupungista maaseudun rauhaan muuttaneet Frida ja Vera ovat Ruotsin Bamsen päätoimittaja Charlotta Boreliuksen mukaan yksi Bamsen esittelemistä perhemalleista. Vuodesta 2010 lähtien Pompin veli on asunut miesystävänsä kanssa. 


Maailman vahvin Nalle, Bamse, täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Vuonna 1966 Ruotsin televisiossa esitettiin mustavalkoinen animaatiosarja ja sarjakuva alkoi ilmestyä Allers-lehdessä. Vuodesta 1973 lähtien Nalle kumppaneineen on seikkailut omassa sarjakuvalehdessään.

Rune Andréassonin (1925-1999) luoma Bamse on 4-10 -vuotiaille tarkoitettu lehti. Vuodesta 1976 lähtien Andréassonin rinnalla Bamsella on ollut muitakin tekijöitä. Andréasson jäi eläkkeelle lehden tekemisestä 1990.

Maailman vahvin Nalle on ilmestynyt sarjakuvalehtenä suomeksikin vuodesta 1973 lähtien. Lehti ilmestyy edelleen Suomessa, nykyisin 18 kertaa vuodessa. Bamse ilmestyy myös pohjoissaamen kielellä.

Frida ja Vera, tai mitkä nimet hahmot Suomessa saavatkaan, nähdään siis täälläkin.Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset