sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Jukolan viesti 2016

Hetki sitten Jukolan viestin ensimmäisen osuuden suunnistajat lähtivät liikkeelle. Täällä Kuopion pohjoispuolella ei tarvitsisi vielä otsalamppua, mutta Lappeenrannassa niitä näköjään tarvitaan. Vai hämärtävätkö voimakkaat otsavalot ympäristöä kuvissa? Ulla Saukkosen twiitissä on hyvin salaperäinen tunnelma...

Urheiluselostamisessa suunnistaminen on äänenkäytöltä poikkeuksellista. Muissa lajeissa, muun muassa toisella Ylen kanavalla pelattavassa jalkapallo-ottelussa, selostajan ääni kovenee ja kiihtyy kun kentällä tapahtuu. Suunnistuksessa rastien tuntumassa olevat selostajat alentavat ääntään ja kertovat tapahtumista suorastaan kuiskaamalla.

Kuiskaamisenkin tahti kuitenkin kiristyy.

Takavuosilta on jäänyt mieleen Vesa-Matti Loirin huumorikasetti, jossa yhdessä sketsissä selostettiin suunnistusta. Selostaja odotti kovasti kilpailijoita saapuvaksi rastille, mutta ketään ei näkynyt tai kuulunut.

Viimein virkavalta koirineen tuli etsimään harhaantunutta urheiluselostajaa. Tämä selosti tapahtumia kuiskaten keskeytymättä ja oli hyvin suivaantunut saapujista.

-- Rastikoirien käyttäminen on ehdottomasti kielletty!


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset