maanantai 27. helmikuuta 2017

Hämmentävä loppu


Viime yönä Los Angelesissa jaettiin amerikkalaisen elokuvateollisuuden arvostetuimmat palkinnot. Eniten Oscareita keräsi musikaali La La Land. Gaalan loppupuolella ehdittiin jo kuuluttaa, että filmi voitti seitsemän palkintoa, mutta lopulliseksi luvuksi jäi kuusi.

Gaalassa on paljon poliittista piikittelyä presidentti Donald J. Trumpille. Presidenttihän on paljastanut katsovansa paljon televisiota ja puhunut läpiä päähänsä näkemänsä perusteella. Tviiteissään hän on suominut jopa television huumoriohjelmia 'huonoista vitseistä'. Trump ei ole noussut presidenttinä päivän tapahtumien yläpuolelle.

Jo gaalan alussa Trumpia kiiteltiin siitä, että hän on tehnyt viime vuosina paljon arvostelluista ehdokas- ja voittajavalinnoista vähemmän rasistisen oloiset.Juontaja Jimmy Kimmel kyseli kesken palkintojenjaon mitä Trumpille kuuluu. Vielä tätä kirjoittaessa Trump ei ole vastannut.

Viime päivien tviiteissä Trump on käsitellyt pääasiassa valeuutisia ja -medioita. Parhaan elokuvan palkinnonjako oli luultavimmin Hollywoodin vastaisku Trumpin hallinnon lanseeraamille vaihtoehtoisille totuuksille.

Valeuutinen ei yksinkertaisesti ole totta. Se on väärää tietoa, jonka korjaaminen aiheuttaa suurta hämmennystä.

Parhaana elokuvana siis palkittiin Barry Jenkinsin ohjaama ja käsikirjoittama Moonlight.


* Oscar-gaala 2017


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset