lauantai 4. helmikuuta 2017

Truth and Truthmp


Yhdysvaltain 45. presidentin Donald J. Trumpin virkaanastujaisiin ei ollut juurikaan halukkaita esiintyjiä. Yhtään kärkikastiin lukeutuvaa taiteilijaa ei tilaisuuteen saatu. Republikaanit yleensä tai Trump erityisesti eivät ole kulttuurin kanssa tekemisissä olevien ihmisten suosiossa.

Ennen kuin Trump uhkasi kahden suuren kulttuuriorganisaation lakkauttamisella, Chicagossa toimiva Moria Books aloitti locofo chaps -sarjan. Se on tarkoitettu poliittiselle runoudelle, ja useimmissa tavalla tai toisella heijastuu maan nykyinen poliittinen tilanne. Gabriel Guddingin runovihkon kannessa on Trump sängyssä.

"Chap" tai "chapbook" on Suomessa ollut viime vuosikymmeninä vähän näkyvä julkaisumuoto, eikä sille ole oikein luontevaa suomennosta. Poesia pari vuotta sitten aloitti Poesiavihkot -sarjan, sen mukaan tässä yhteydessä chap olisi runovihko. Mittaa vihkoilla on 20-30 sivua.

Moria Booksin William Allegrezza aikoo vuoden mittaan julkaista sata poliittista runovihkosta. Määrä täyttynee helposti, tätä kirjoitettaessa niitä on jo 14 kappaletta.

Yksi julkaistuista on tekemäni Truth and Truthmp.


Truth and Truthmp (pdf)
Truth and Truthmp (painettu)
* locofo chaps


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset