torstai 2. helmikuuta 2017

Lainaamassa, osa 1


Vähälevikkisen kirjallisuuden lainausviikot ovat alkaneet. Kävin Tuiran sivukirjastosta lainaamassa muutaman teoksen.


Jani Oravisjärven Rahan synty käy läpi rahan, kolikkojen vaiheita noin tuhannen vuoden ajan. Käsittely päättyy roomalaisen rahajärjestelmän romahtamiseen reilut 1500 vuotta sitten. Kirjan on julkaissut Suomen Numismaattinen Yhdistys ja siitä on otettu toinen painos vuonna 2014.


Matti Kyllönen on tutkinut paljon Kuusamon historiaa. Myös Luonto, leipä ja valta -teoksessa esimerkkiaineisto on Kuusamosta, vaikka tulokset ovat yleistettävissä laajemminkin Keskustan lähes yksinvaltaisesti johtamiin kuntiin. Miksi kepulaiset johtavat maalaispitäjiä niin laajasti? Sitä Kyllönen selvittelee 1800-luvun loppupuolen kehityskulkujen avulla. Tutkimuksen on julkaissut Itä-Karjalan Kustannus vuonna 2008.


Käpyrinne ry on julkaissut 2015 Aira Heinäsen toimittaman teoksen On iltasadun aika! Kirja on käytännön opas satujen ja satujen lukemisen maailmaan. Iltasatuja voisi vapaaehtoinen käydä lukemassa esimerkiksi vanhainkodissa.


Friedrich de la Motte Fouquén Undine on alkujaan julkaistu suomeksi vuonna 1911 nimellä Aallotar. Matti Järvinen on toimittanut ja osin uudelleen suomentanut tekstin ja hänen Nysalor-Kustannus on julkaissut sen. Teoksesta on otettu toinen painos viime vuonna. Undine on alkujaan parisataa vuotta sitten julkaistua tulevaisuuden fantasiaa.


Viisaaksi Elämäksi nimensä muuttanut Basam Books on julkaissut pari Alan Wattsin (1915-1973) kirjaa. Epävarmuuden viisaus on ehkä luontevin kirja kuvaamaan koko kustantamon julkaisupolitiikkaa.


Tällaisia tällä kertaa.

Ottakaa osaa lainausviikkoihin. Omia lainojaan voi esitellä esimerkiksi facebookissa.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset