tiistai 7. helmikuuta 2017

Lainaamassa, osa 2


Toinen Vähälevikkisen kirjallisuuden lainausviikkojen kasa, tällä kertaa sarjakuvia.

Boucqin ja Jodorowskyn Bouncer on edennyt kolmanteen osaan (osat yksi ja kaksi arvioitu linkkien takana). Käärmeen oikeus jatkaa parissa ensimmäisessä osassa tuttua linjaa. Tuiran sivukirjastossa olivat lainattavina kaikki kolme osaa. Tuttuja kirjastoihmisiä on kiukuttanut suuresti, että kustantajat aloittavat kirjasarjoja ja lopettavat ne kesken. Etenkin lasten ja nuorten kirjasarjoissa kohderyhmälle on vaikea viestiä, ettei kirjoja enää tule, vaikka tarina on jäänyt kesken. Bouncer on suunnattu vanhemmille lukijoille, mutta kiukuttaahan se aikuistakin keskenjääminen. Tämän ongelman ratkaisuun ei taida pelkkä aktiivinen lainaaminen riittää, mutta osaratkaisusta se ainakin käy.

Petteri Tikkasen sarjakuvia kannattaa lainata aina. Autoerotiikkaa on vuodelta 2013 ja kuvaa Eeron tulemista lähelle aikuisikää.

Jesse Matilaisen Lohikäärmeen kaupunki (Suuri Kurpitsa 2014) on matkakertomus Kiinasta. Matka on vanhakantaisesti pitkä, sillä kirjaan tiivistyy vuoden kokemukset Pekingistä, lohikäärmeen kaupungista.

Sarjakuvien kirjo on todella laaja. Pekka Rahkosen Välipala (Diabetesliitto 2008) kokoaa Diabetes-lehdessä julkaistuja strippejä. Diabeetikon tulee pitää huolta verensokeristaan. Päivittäisestä huolesta ja vakavasta rutiinista saa hyvin huumoriakin tehtyä.

Rogue One: A Star Wars Story -elokuvan myötä Tähtien sota on jälleen tapetilla. Jeffrey Brownin Darth Vader ja poika (Atena 2012) ottaa kaiken irti vaikeasta isä-poika -suhteesta. Huumorilla, totta kai.* Edelliset lainat


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset