tiistai 24. huhtikuuta 2018

Aktiivimallia lepäjonoihin


Ylen uutiset kertoivat, että leipäjonoihin suunnitellaan rajuja uudistuksia. Iltapäivälehti osasi otsikoida huomiota herättävämmin, Espoossa on suunniteltu aktiivimallia ruokajonoille. Ruokakassin saisi, jos olisi ensin aktiivinen, osallistuisi yhteiseen valistavaan ruokailuun tai kokkikurssille.

Vanhoista elokuvista olen ymmärtänyt, että Pelastusarmeijan toimintatapa on ollut vuosikymmeniä se, että ensin hengen, sitten ruumiin ravintoa. Soppaa on saanut vasta saarnojen jälkeen. Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä taitaa olla viimeisin tällainen elokuva.

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso kertoi ajatuksesta vastikkeellista ruokakasseista. Pääkaupunkiseudun kaupungin kyllä tukevat ruokajakelua, mutta käytännössä kaikki elintarvikkeet tulevat lahjoituksina kauppiailta ja muilta kaupallisilta toimijoilta. Onkin aiheellista kysyä, että onko kaupungilla ylipäätään oikeutta vaatia lahjoituksen saamiselta "hintaa".

Avustusjärjestöt ovat tyrmänneet ajatuksen heti.

Kaikenmaailman perusturvajohtajilla tuntuu olevan samat harhat kuin pääministeri Sipilällä. Että ihmiset ovat leipäjonoissa elämänhallinnan puutteiden vuoksi. Eivät ole. He ovat siellä, koska heillä on nälkä.

Onneksi yleistymässä on käsitys, että köyhyys paranee rahalla ja nälkä ruoalla. Kun nämä oireet on korjattu, niin myös ihmisten käytös muuttuu keskiluokkaisemmaksi ja johtajille ymmärrettävämmäksi.


5 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

"Kun nämä oireet on korjattu, niin myös ihmisten käytös muuttuu keskiluokkaisemmaksi ja johtajille ymmärrettävämmäksi."

Sinä sen sanoit. Noin se on. Muuttukaamme, jotta meidät ymmärrettäisiin ja ehkä hyväksyttäisiin.

Viikon tyrmistyttävin uutinen. Omassa blogissani kirjoitin asiasta mt-kuntoutujan näkökulmasta. Hengitellään pussiin ja ollaan sosiaalisia :(

Reijo Valta kirjoitti...

Taloudelliseen käytökseen tässä muutoksella viittaan, en mihinkään muuhun. Kokemuksesta tiedän, että kun ei ole rahaa, niin joutuu tekemään todella outoja valintoja. Eikä siinä ole kyse oman elämänhallinnan puutteesta, vaan rahan puutteesta.

SusuPetal kirjoitti...

Noin minä ymmärsinkin, oma kommenttini oli varmaan aika epämääräinen.

Reijo Valta kirjoitti...

Kiukuttava aihe, sanat eivät pysy ilmaisun perässä. :)

Reijo Valta kirjoitti...

Suonpää kirjoittaa Kirkossa ja kaupungissa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset