maanantai 9. huhtikuuta 2018

Kuka on kulttuuriprofiili?

Ruotsin Akatemiassa kuohuu. Ongelmia on käsitelty Suomenkin lehdistössä, ja ongelmien aiheuttajaksi on nimetty "kulturprofil", kulttuuriprofiili, kulttuuripersoona. Media on vältellyt mainitsemasta akatemian jäsenen puolison nimen mainitsemista, mutta se selviää helposti. Googlelta asiaa on kysytty ilmeisen usein, koska "vem är" kirjoittamisen jälkeen heti tarjotaan "kulturprofilen".

Ruotsin iltapäivälehdistö ei ole salaillut nimeä, kyseessä on Akatemiaan kuuluvan runoilijan Katarina Frostensonin (s. 1953) ranskalaissyntyinen puoliso teatteriohjaaja ja valokuvaaja Jean-Claude Arnault (s. 1946). Syytökset (jatkuvasta) seksuaalisesta häirinnästä ovat kuitenkin "todistamatta", joten korkeamman profiilin mediat ovat välttäneet nimen mainitsemista.

Päivän uutinen on se, että Arnault on liian aikaisin kertonut seitsemän kirjallisuuden Nobel-palkinnon saajaa, muun muassa Bob Dylanin. Jo viime vuonna paljastui, että akatemian rahoittamia, Arnaultin järjestämiä tapahtumia on pidetty verovelvoitteet unohtaen.

Tässäpä ongelmaa oikeustajulle kerrakseen. Miten puuttua puolison rietasteluun ja väärinkäytöksiin? Vastaus varmaan löytyy antamalla Frostensonille jokin uudenlainen rooli.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kulturprofilen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Arnault

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset