torstai 10. maaliskuuta 2016

PAM!


Viime päivinä julkisuudessa on ruodittu Palvelualojen ammattiliiton sisäistä poliittista rakennetta. Ylen analyysiä on toimittaja koettanut keventää PAM-otsikolla.

Aku Ankan käyttämiä keinoja ei kannattaisi ottaa vakavan uutistoiminnan käyttöön. PAM Aku Ankan taskukirjoissa nimittäin tarkoittaa Päihitämme Avaruuden Muukalaiset. Aku Ankka ja Touho Ankka työskentelevät MIB-elokuvien tyylisessä salaisessa poliisissa, jonka tehtävä on torjua avaruuden muukalaisten vaikutus maapallon elämään. Tämän Byron Ericksonin käsikirjoittaman ja Flemming Anderssonin piirtämän tarinajatkumon kertomusten nimissä on PAM muodossa tai toisessa. Esimerkiksi Taas PAMahtaa!

Aku ja Touho ovat torjuneet avaruuden muukalaisia verraten pitkään. Suomessa ensimmäinen tarina ilmestyi taskarissa 261.

PAM on ollut hyvä palkanmaksaja Akulle. Monesti hän on saanut kuitattua Roope-sedän palveluksessa olleena aikana kertyneet laskupinot ja vuokrarästit PAMin palkkioilla. Tosin viimeisimmässä tarinassa Päässäni Asuu Muukalainen (AATK 433) Aku on näreissään, koska PAMin johtaja, tohtori Kaviaari kieltäytyi maksamasta palkkaa siltä ajalta kun sankari torjui muukalaisia unissaan.

Olkoot PAMahdukset jatkossa kokonaan Aku ja Touhon temmellyskenttää.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset