keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Minority Report tv-sarjaksi


Tätä en ollut osannut odottaa. Steven Spielbergin ohjaama ja Tom Cruisen tähdittämä Minority Report (USA 2002) on saanut jatkoa tv-sarjana. Ensimmäinen jakso esitettiin televisiossa eilen.

Tapahtumat alkavat muutamia vuosia elokuvan päättymisen jälkeen. Kaukaiselle saarelle vapautetut näkijäveljekset ovat muuttaneet takaisin kaupunkiin. Toinen heistä, Dash, yrittää estää ennaltanäkemiään murhia, mutta ei siinä onnistu. Hän päättää avustaa poliisia, jotta saisi kuolemia estettyä. Tietojaan hän tarjoaa etsivä Lara Vegalle.

Dash on perheen näkijöistä heikoin lenkki. TV-sarjalle se sopii, sillä selkeä selvännäkö vähentäisi kovasti toimintaa ja minuutteja ongelman selvittelystä. Laajempana tarinankaarena on näkijäperheen suhteet ja mahdollinen laajan rikosten ennaltaehkäisyohjelman aloittaminen uudelleen.


Elokuvasta, jonka pohjalta on aloitettu tv-sarja, tulee ensimmäisenä mieleen Tähtiportti. Elokuva tuli teattereihin 1994 ja tv-sarja seurasi 1997. Minority Reportissa rakennettiin (lähi)tulevaisuuden maailma, joka neljätoista vuotta elokuvan jälkeen vaikuttaa entistä todennäköisemmältä. Elokuvassa riemastuttanut yksilöllisesti kohdennettu mainonta on jo osin todellisuutta.

Silti tv-sarjan aloittaminen näin kauan elokuvan jälkeen vaikuttaa ideoiden puutteelta. Ensimmäinen jakso ei onnistunut koukuttamaan.
1 kommentti:

Reijo Valta kirjoitti...

Katselin mikä on Tähtiportin tilanne nykyisin. Jo pari vuotta ovat suunnitelleet alkuperäisen elokuvan uudelleenfilmatisointia. Ei vaikuta hyvältä. Trilogiaksi ajattelevat venyttävän yhden elokuvan tapahtumat.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset