keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Vakuutuskuoret


Juha Sipilän noustua pääministeriksi erilaiset pankkien varakkaammille ihmisille tarjoamat palvelut ovat tulleet laajempaan keskusteluun. Sipilän vakuutuskuoret Nordeassa ovat saaneet toimittajat selvittelemään mitä nämä kuoret ovat ja mitä ne voivat sisältää. Näin on tehnyt muun muassa Seuran Jarno Liski.

Viime viikolla Ylen MOT ohjelma sai Sipilän paljastamaan, että hänen vakuutuskuorensa eivät sisällä osakkeita. Sipilä pääsi läksyttämään toimittajia: kun ei ole osakkeita, ei ole osinkoja ja siten ei myöskään tarvitse maksaa osinkoveroja.

Toimittajat tuskin olisivat tehneet virhettä, jos Sipilä olisi sidonnaisuusilmoituksessaan eritellyt mitä hänen kuorissaan on. Ongelma on edelleen, ettei tiedetä millaista Sipilän omaisuus on.

Seuran Liski pohtii, että jos kuorissa ei ole osakkeita, niin omaisuuden täytynee olla rahastosijoituksia. Vakuutuskuoren säilyttäminen pankissa ei ole halpaa. Pankki perii sellaisista hyvän korvauksen, samoin kuin rahastosijoitusten hoidosta. Sipilä maksaa tavallaan kaksinkertaiset hoitopalkkiot omaisuudestaan. Kuten Liski kirjoittaa:

Olipa Sipilän motiivi vakuutuskuorien käyttöön verosuunnittelu, varallisuustietojen salaaminen tai joku aivan muu, on järjestelyyn oltava jokin syy. Sipilä nimittäin maksaa joka vuosi selvää rahaa vakuutusyhtiölle vakuutuskuoristaan. Menestyneen liikemiehen on vaikea uskoa maksavan täysin turhasta.

Sipilän hallitus on päättänyt, että vähempivaraisenkin kansan pitää maksaa vakuutuskuoristaan. Kela ohjeisti sairausvakuutuskorvausta toivovaa viime viikolla seuraavasti:

Toinen vaihtoehto on, että postitat hakemuksen Kelaan. Tällöin maksat itse postikulut.

Hyvästi Kela-kuoret. Hyvästi ilmainen asiointi.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset