maanantai 14. maaliskuuta 2016

Senaattori Alix


Caesarin ajan Roomaan sijoittuva Jacques Martinin (1921-2010) Alix-sarjakuva on siirtynyt uusien tekijöiden käsiin vaiheittain 1990-luvun lopulta lähtien. Uusiksi tekijöiksi on kiinnitetty isompi joukko tekijöitä ja viime vuodet ranskaksi on tullut uusi albumi vuosittain.

Varsinaisen Alix-sarjan rinnalle käsikirjoittaja Valerie Mangin ja piirtäjä Thierry Demarez ovat luoneet Alix Senator-sarjan, jossa päähenkilö on siirretty ajassa eteenpäin vuoteen 12 eKr. Viisikymppinen Alix on senaattori ja maan johdossa on ensimmäinen keisari, Augustus. Alixilla on kaksi teini-ikäistä poikaa, Titus ja Khephren.

Viikon kuluttua ilmestyy suomeksi Apollon kustantamana ensimmäinen osa senaattori Alixin seikkailuja. Alkuteos on ilmestynyt 2012, ja sarjassa on viime vuonna ilmestynyt neljäs osa.

Verikotkien kannesta käy ilmi, että Alix on ikääntynyt tyylikkäästi. Valkoisine hiuksineen Alix tuo ensimmäisenä mieleen David Byrnen, entisen Talking Headsien nokkamiehen. Tiedä sitten miten Demarez on tuohon ulkonäköön päätynyt.

Tällainen "kuin kaksi marjaa" havainto maanantaiksi.

 
Alix Senator: Verikotkat. Apollo Kustannus


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset