tiistai 1. maaliskuuta 2016

Jordanhillin rautatieasema

Jordanhill station sign.jpg
By No machine-readable author provided. Ed g2s assumed (based on copyright claims). - No machine-readable source provided. Own work assumed (based on copyright claims)., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=608210

Tänään 2006 englanninkieliseen Wikipediaan lisättiin miljoonas artikkeli. Se käsitteli Jordanhillin rautatieasemaa, ja tuo lyhyt muutaman sadan merkin luonnehdinta on kymmenessä vuodessa kasvanut perusteelliseksi artikkeliksi aiheesta. Siitä on tehty myös lyhyt suomenkielinen versio.

Kiinnostus Jordanhillin rautatieasemaa kohtaan johtuu artikkelin julkaisuajankohdasta eli miljoonannesuudesta.

Tätä kirjoitettaessa englanninkielisessä Wikipediassa on reilut viisi miljoonaa artikkelia, tarkkaan ottaen 5 092 951. Suomenkielinen Wikipedia on maailmanmitassa laaja ja kattava. Se on 22. suurin Wikipedia 389 764 artikkelilla.

Wikipedian kirjoittamiseen osallistuminen vaatii lehmän hermoja. Erilaisten temperamenttien kohtaaminen kirjallisessa maailmassa tarjoaa paljon väärinymmärryksen mahdollisuuksia.

Suosituksi onkin tullut artikkeleiden kirjoittaminen ryhmätyönä erilaisissa wikipajoissa ja jopa kansalaisopistojen piireissä. Esimerkiksi 8. maaliskuuta Helsingissä järjestetään #satanaista-tapahtuma, jossa kirjoitetaan artikkeleita vaikuttajanaisista.

Ryhmätyötä wikipediat kokonaisuudessaan ovatkin, vaikka samoissa huoneissa artikkeleita harvemmin kirjoitetaan.



Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset