lauantai 19. maaliskuuta 2016

Finlandioiden päivä Tampereella

Tänään on Tampereella jaettu kaksi Finlandia-palkintoa. Aamupäivällä Sarjakuva-Finlandian sai Kati Närhen Seitsemäs vieras (WSOY). Kari Hotakaisen Henkireiän (Siltala) lause "Varokaa heikkoja" sai puolestaan illalla Lause-Finlandian.

Sarjakuva-Finlandia jaettiin meneillään olevilla Tampere kuplii -sarjakuvafestivaaleilla. Esiraadin valitsemista kymmenestä ehdokkaasta näyttelijä Heli Sutela valitsi voittajaksi siis Närhen teoksen. Seitsemäs vieras on Agnes-trilogian kolmas osa. Sen ensimmäisen osan kustannusoikeudet on hiljan myyty Ranskaan.


Lause-Finlandia jaettiin myös meneillään olevilla Vihtorin kirjamessuilla. Lause-Finlandian yhden miehen esiraatina ja diktaattorina on useamman vuoden ollut kirjailija Marko Kulmala. Kuuden ehdokkaan joukosta Kulmala valitsi voittajaksi Hotakaisen ajankohtaisia ajatuksia herättävän lauseen.

Hotelli Ilveksessä järjestettävät Vihtorin kirjamessut kutsuvat itseään maailman pienimmiksi kirjamessuiksi. Siitä on Lause-Finlandiakin saanut alkunsa: pienimmillä messuilla on hyvä palkita kaunokirjallisen teoksen pienin yksikkö, lause.

Hotakainen oli viime vuonna myös Finlandia-palkinnon ehdokkaana. Sen kuitenkin sai Laura Lindstedtin Oneiron. Asetelmaa täydentää se, että Lindstedt oli myös Lause-Finlandian ehdokas.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset