maanantai 19. huhtikuuta 2010

Uutuuksien Musteklubi


Huutomerkin Musteklubilla lauantai-iltana Nuclear Nightclubissa oli uutuuksien ilta. Yhdistyksen uusi Hallaus -lehti julkaistiin, ja kirjailijat Hanna Hauru ja Pia Ronkainen olivat kertomassa uutuusteoksistaan.

Huutomerkin Hallaus on ehtinyt jo kymmenenteen numeroonsa. Päätoimittaja Jarkko Lauri esitteli lehdessä tapahtuneita muutoksia, lehti ilmestyy nyt kaksi kertaa vuodessa ja sitä voi tilatakin. Kultin jäseneksikin Hallaus on liittynyt. Kolmen runoilijan voimin esitettiin otteita lehden sisällöstä.

Läänintaiteilija Tuomo Heikkinen haastatteli kirjailijoita. Hanna Haurulta on ilmestynyt kuudes teos, novellikokoelma Liian pienet sandaalit (Like 2010).

Hauru luki näytteeksi novellin, jossa talvellakin hikoileva nainen inhosi kesää ja nahkasohvia, ja vaipui uskoon ettei koskaan elämänkumppania löytäisi. Hauru kertoikin, että uuden teoksen kantavana teemana on naisen ruumis ja sen hyväksymättömyys. - Miehet kyllä hyväksyvät meidät, totesi Hauru, mutta me itse emme.

Heikkisen haastateltavana oli myös esikoiskirjailija Pia Ronkainen. Hänen Runoromaaninsa ilmestyi hiljan ntamon kustantamana. Heikkinen luki teoksesta pari otetta, joiden perusteella teksti kulkee hyvinkin tajunnanvirran ohjaamana.

Ronkainen kertoi, ettei Runoromaanista ollut tarkoitus tulla esikoisteos. Hän on työstänyt runokokoelmaa pitkään, mutta kustantaja Leevi Lehdon ehdotuksesta esikoisteokseksi valikoitui julkaistu.

Runoromaanin sanojen virtaa ohjaa Touretten syndrooma. Teos ei ole kerralla rykäisty, vaikka sellaiselta saattaisi vaikuttaa. Se on kirjoitettu kaikkiaan kahdeksan kertaa.

Suomen Tourette-yhdistys on Ronkaisen mukaan ollut kiinnostunut teoksesta, ja ilmeisesti jonkinlaista yhteistyötä yhdistyksen ja kirjailijan välille on viriämässä.

Ilahduttavan paljon väkeä oli saapuvilla. Illan päättivät musisoinnillaan Puolikuuradio ja blueshenkisesti virsiä esittävä August Storm.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset