torstai 5. tammikuuta 2012

Huitulan Kalevala-kiertue


Suomalaisen satavuotisjuhlallisuudet jatkuvat vuoden vaihtumisen jälkeenkin. Yksi osa juhlintaa on ollut Kristian Huitulan Kalevala-sarjakuviin perustuvan kiertonäyttely. Se on esillä Oulun pääkirjastossa 12. tammikuuta saakka.

Yleisömenestyksen kannalta näyttely sattui Ouluun huonoon aikaan. Oulun (ja naapurikuntien) kirjastojen lainausosastot ovat suljetut ohjelmistojen yhdistämisen ajan. Avoinna on ainoastaan pääkirjaston lehtilukusali.

Pääkirjastossa on lisäksi uusittu hyllyjärjestys. Ensi maanantaina lainausosastot avautuvat jälleen, ja uudet saliemännät ja -isännät (huoh) opastavat asiakkaita (mikä vika on lainaajassa?) uudistuneen kirjaston saloihin.


Kristian Huitulan Kalevala-albumit ilmestyivät jo 1998 ja 2000. Kalevalaseura palkitsi työn 2003. Huitulan sarjakuvasovitus ei ole ainoa, mutta se on Elias Lönnrotin kokoamalle uskollisin. Puhekuplissa kulkevat Kalevalan runot, kaikki viisikymmentä, tosin lyhennetyssä muodossa.

Näyttelyssä on esillä kymmenkunta sivua kokonaisuudesta.Oulusta näyttely siirtyy Vaasaan, jossa se on nähtävillä 16. tammikuuta alkaen.  Helmi- ja maaliskuussa työt ovat vielä esillä Helsingissä ja Tampereella.* Kristian Huitulan Kalevala-sivut

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset