torstai 29. maaliskuuta 2012

Ei mikään (non ullus)




Ei mikään (non ullus). Kreikkalaiset eivät tätä ymmärtäneet. Ettei olisi mitään. Aina oli jotain, jos ei muuta niin alkusyy. Ykkösellä he laskentansa aloittivat, ja vasta pimeällä keskiajalla länsimainen sivistys arabeilta nollan omi.

Vanhan kansan ihmiset olivat säästäväisiä. Kun sormet loppuivat, laskemista varten ei turhaan uusia merkkejä keksitty, vaan käytettiin sanallisten viestien merkkijärjestelmää aalefista alkaen, härkäpäisesti.


vuotta (42 kuukautta). Alun ja lopun välillä ovat tapahtumat. Alussa Arthur Dentillä oli talo pienellä mäennyppylällä, aivan kylän laidalla. Sitten tulivat puskutraktorit ja vogonit. Lopussa ollaankin pienellä murulla ravintolassa maailmankaikkeuden lopussa.

Jotkut väittävät, että välissä oleva elämän tarkoitus olisi digitaalinen numero 0100 0010. Sormin ilmaistuna se saattaa herättää ärtymystä ja kiukkua kanssaihmisissä.

Kirjailija Adams kiistää.

"Se on vain hatusta tempaistu luku".

Juutalais-kristillisen perinnehatun ja vanhan testamentin keskiaikaisten tulkitsijoiden mukaan 42 on rangaistuksen luku. Profeetta Elisan erheestä rangaistiin 42 pojan kuolemalla. Eliaan aikana kansa kärsi kolmen ja puolen vuoden eli 42 kuukauden kuivuudesta.

Johanneksen ilmestyksessä paha tapahtui usein 1260 päivän tai 42 kuukauden ajan. Siitä mistä olisi pitänyt kaikkien häveliäisyyssääntöjen mukaan olla vaiti, peto puhui suurella suulla herjaten neljänkymmenenkahden kuukauden ajan.


7 (valo) Ei 42 ole pelkästään rangaistusta. Kolme ja puoli on puolimatka kohti seitsemää, kiirastuli matkalla kohti taivasta, täydellistä. 42 on puoliväli kohti päämäärää. 42 on elämän tarkoitus, perisynnin pois pesu matkalla kohti täyttymystä, valoa.


8 (harmonia). Ne, jotka härkäpäisesti aloittivat laskelmansa ykkösestä, päätyivät siihen, että täydellisyys on kahdeksan.

Näin tekivät pythagoralaiset, nuo taitavat aritmeetikot. Kahdeksan oli suuri geometrinen harmonia, kuutio.

Alussa, kuten vapaamuurarit sanovat, suuri rakennusmestari muurasi täydellisen kuution muotoisen lieden taivaankannen keskelle. 




Aikaisemmin julkaistu Hallaus #7 (2009).

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset