tiistai 15. huhtikuuta 2014

Sanginjoen puolesta


Eilen ennen kunnanvaltuuston kokousta oli mielenosoitus Sanginjoen ulkometsien suojelun puolesta. Sanginjoen luonnonsuojelualueen perustaminen oli viime viikkoon asti jo melkein kirkossa kuulutettu asia. Viranhaltijat ja lautakunnat olivat saaneet aikaan yksimielisen kannatuksen saaneen ehdotuksen. Ympäristöministeriökin puolsi. Se kaipasi vain kaupunginhallituksen vahvistuksen.

Yksi vasemmistoliiton kaupunginhallituksen jäsen kuitenkin joutui menemään toiseen kokoukseen ja hänen varajäsenensä sairastui eikä päässyt kokoukseen. Voimatasapaino liikahti. Niinpä keskusta tekikin asiaa käsiteltäessä vastaehdotuksen, jonka mukaan Sanginjoen metsien hoitoa jatkettaisiin "kansallisten lakien" mukaisesti. Kokoomuslaiset kannattivat ehdotusta ja äänestys meni tasan 8-8. Keskustalaisen puheenjohtajan ääni ratkaisi, että suojelusta luovuttiin.

Siksi mielenosoitus.

Valtuutettujen mielenosoittajille pitämien puheenvuorojen perusteella kaupunginvaltuusto on ottamassa asian omaan käsittelyynsä. Tuolloin luultavimmin luonnonsuojelukanta on voitollinen. Mutta ei näköjään voi varmaksi sanoa ennen kuin kaikki leimat on virallisissa papereissa.

2 kommenttia:

Reijo Valta kirjoitti...

Kansan Tahto uutisoi: Uuden Oulun luontokielteisyys ei kelpaa.

Reijo Valta kirjoitti...

Kaleva kertoi, että kaupungin omien lakiasiantuntijoiden mukaan kaupunginhallitus ylitti valtuutensa tehdessään päätöksiä Sanginjoen asiassa. Kunnanvaltuusto oli aikaisemmin irrottanut Sanginjoen luonnonpuiston erilleen omistajapoliittisesta ohjelmasta. Näin kaupunginhallituksella ei ollut ohjeistusta valtuustolta miten toimia tässä asiassa.

Seuraavaksi kh tekee päätösehdotuksen, jonka valtuusto ratkaisee.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset