torstai 20. lokakuuta 2011

Nettikommentoijat eivät kannata Niinistöä presidentiksi

Blogin pidempiaikaiset seuraajat saattavat jo otsikosta ymmärtää, että tänään aiheena on media, journalismi netissä. Ylen Uutisten nettisivuilla, kuten tiedätte, saattaa päivän mittaan muutamia uutisia kommentoida. Uutiset valitaan tarkkaan, yleensä kielenkannat hyvin irroittavia aiheita. Parhammillaan vartissa kommentteja on useamman sivun verran.

Ylen Uutisilla ei taida erikseen olla palkattua keskustelun valvojaa. Jomman kumman iltapäivälehden keskustelua valvoo entinen vartija, tai turvallisuusalan ammattilainen, kuten eufemismi kuuluu. Yleisön viesteistä kolmesta kuuteen prosenttiin raakataan armotta roskakoriin.

Kun toimittaja seuraa keskustelua, niin journalistisen alan ammattilainen ei raakkaa, vaan kirjoittaa näkemästään ja kuulemastaan jutun. Näitä juttujahan on jo useampi vuosi iloksemme tehty. Kai saavat hyvin klikkauksiakin, kun tekemistä on jatkettu ja jatkettu.

Eilen Ylessä oli yhdeksi kommentoivaksi uutiseksi Perussuomalaisten eduskunnassa käsitelty varjobudjettiesitys. Eero Heinäluoman johdolla eduskunnan puhemiehistö on oppositiolle tarjonnut mahdollisuutta esitellä omassa istunnossaan tarkemmin tarjoamaansa vaihtoehtoa koko eduskunnalle.

Entisistä oppositiopuolueista ainakin demarit tekivät vaihtoehtobudjetteja. Tosin niiden julkisuusarvo jäi vähäiseksi, nyt uudella ottamalla niiden esittely eduskuntaan parlamentarismi ainakin muodollisesti etenee. Hallituksen esittämällä budjetilla on jokin eduskunnassakin esitelty vaihtoehto.

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti sai myös ainakin Ylellä suurempaa julkisuutta kuin aikaisemmat puolueiden tekemät varjoesitykset. Kiitä Heinäluomaa, Soini!

Mutta ne nettikommentoijat.

"Useat nettikommentoijat kannattivat perussuomalaisten vaihtoehtobudjettia", otsikoi Yle uutisensa uutisensa saamasta yleisöpalautteesta. Itse jutusta voimme lukea, että Peku, julleri ja Juntti kirjoittivat seuraavasti:

"Kerrankin joku puhuu asiaa. Täysillä mukana. Toivotaan jo muutosta Suomen turmion tielle."

"Jotain radikaalia pitää tapahtua! Ei voida aina ajatella muita. Nyt on oikea aika pitää kiinni suomalaisesta hyvinvoinnista!"

"Resepti on ihan oikea, että asiat saadaan oikealle tolalle yhteiskunnassa. Ihan liian kauan täällä on eletty ökyrikkaan eliitin ehdoilla. Wahlroosivero vaan äkkiä voimaan!"
Kiitos Peku, julleri ja Juntti. Olemme samaa mieltä, noin yleisellä tasolla.

Tämän kirjoituksen otsikko juontuu omaa blogiansa pitävän nettikommentoija Jukka Kemppisen eilisestä kirjoituksesta. Siinä hän totesi vastustavansa Sauli Niinistöä järjestäytyneeseen yhteiskunnalliseen toimintaan.

Tänään Kemppinen kirjoittanee ihan jotakin muuta, mutta silti kannatettavaa asiaa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset