perjantai 18. joulukuuta 2009

Juban työtapaturma

Puolikuntoinen blogaaja samaistui eilen voimakkaasti postinkantajan tuoman Viivi ja Wagner -lehden (8/2009) vanhaan strippiin. Wagner makaa flunssassa ja Viivin diagnoosi "olet liian erakko" on vastaanpanematon.

"Hanki ystäviä. Se lisää vastustuskykyä."

Uudessa lehdessä Juba paljastaa, että sarjakuvapiirtäjänkin ammatti saattaa olla hyvinkin vaarallinen. Etenkin jos on vanhakantaisien työvälineiden ystävä. Aikaisemmin jäljen pysyvyydellä oli suurikin merkitys, mutta nykyisin moni skannaa työnsä itse, joten huopakynätkin käyvät.Tämä ei ollut se tapaturma, jonka vuoksi Juba taannoin oli sairauslomalla ja palkkasi tuuraajia.

Pikkujutuissa Lewis Trondheim myös kuvaa sarjakuvantekijän arjenvaaroja ja pelkoja. Piirtäjän työn keskeyttää toistuvasti hyökkäilevä lemmikkikissa, joka ei lopeta ennen kuin sitä rapsutetaan.

Trondheim kuvailee myös Réunionin paratiisisaaren vaaroja, joita on vähän muuhun trooppiseen alueeseen nähden. Ei käärmeitä eikä myrkyllisiä hyönteisiä. Mutta kipakka chikungunya-tauti. Se tarttuu hyttysen pistosta ja aiheuttaa kovan kuumeen, uupumuksen, keskittymiskyvyttömyyden ja pitkälliset nivelkivut. Ei Trondheim kuumeesta tai nivelkivuista huolinut. Mutta keskittymiskyvyn puute! Ei pitkilleen sarjakuvia voisi tehdä.

Tervehtymistä odottaessa toivon, etteivät puolivetoiset kirjoitukset koko lukijakuntaa karkota.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset