lauantai 18. syyskuuta 2010

Kitin viimeisiä pyörähdyksiä


Oulussa on meneillään Tanssia tyrkyllä -festivaalit, joiden yhtenä päänumerona oli Tommi Kitti Co:n esitys eilen illalla. Kalevassa Kitti kertoi lopettavansa yli kolmekymmentä vuotta kestäneen uransa tanssijana. Ilmeisesti ilmoitus veti Valvesalin täyteen.

Illan ohjelmaan kuului kaksi Tommi Kitin koreografiaa, Asetelma neljälle tanssijalle ja Väärä sävellaji... Edellisen kantaesitys on vuodelta 2000 ja jälkimmäisen 2003.

Väärä sävellaji... on teos, josta on vaikea saada otetta. Käsiohjelman Kitti-sitaatin mukaan teos ei pyri universaaliuteen tai eheyteen. Eikä teosessa pyritä myöskään selvittämään mitään.

Tällä kertaa teos sai toimia Kitin jäähyväisenä. Lopussa Kitti tuli lavalle tekemään viimeisiä askelluksiaan tanssijana. Ansaitut aplodit ja kukitukset olivat tarjolla.

Asetelma neljälle tanssijalle tarkasteli ja tutkaili asetelmia. Pitkään ilman musiikkia tanssineet ryhmäläiset asettuivat näyttämölle neljän antamin rajoituksin.

Pidempään kehitelty teema oli tarkastella miten käy, jos neljäs osallinen väsyy ja väsähtää pelistä pois. Lopputuloksena oli - kolmiodraama. Asetelma palautettiin lopussa maalaamalla neliö taululle.

Vähän epäkäs se oli, mutta viestinsä välittävä.

Kiitos.(kuva tommikitti.comista)

Ei kommentteja:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Viimeisimmät kirjoitukset